Gå til sidens hovedinnhold

Folk sviktet Ankerskogen i juli

Artikkelen er over 7 år gammel

Ankerskogen er et av landets desidert beste svømme -og badeanlegg. Men i juli valgte hamarsingene å være på stranda.

Daglig leder i Ankerskogen, Morten Lillehagen slår fast at besøkstallene har vært ekstremt dårlig i sommerhete juli.

– I juli har vi i snitt hatt om lag 500 besøkende per dag. Hadde det vært regnvær hadde vi hatt mellom 1200 og 1300 besøkende, sier Lillehagen.  Mens den ene varmerekorden etter den ene har falt, har folk invadert strendene langs mjøskanten. Samtidig har de besøkende i Ankerskogen hatt god plass i både garderobene og i bassengene.

– Været er selvfølgelig helt avgjørende for besøkstallene. Vi merker forskjell bare det blir litt overskyet, sier Lillehagen.

Selv om billettinntektene stupte i juli, er det lite bekymring i landets største svømmeanlegg.
– Det var sånn før, og det er sånn nå. Dette har vi budsjettert med, selv om juli ikke har vært gunstig. I sommer har vi hatt redusert åpningstid og færre på jobb. Først fra mandag innfører vi vanlig åpningstid igjen. Da kjører vi for full maskin igjen. Vi forventer bedre besøk i august, sier Lillehagen.  Foreløpig er det ikke uteanlegg i Ankerskogen. Det vil være klart først neste sommer. Det vil antakeligvis trekke flere besøkende selv om været er bra.

Ankerskogen kan likevel notere seg for langt bedre besøk i juli, sammenliknet med samme tid i fjor.
– Tallene viser at hadde 150 prosent bedre besøk. Vi ligger også på omtrent samme nivå som før vi ombyggingen.

Totalt i juni var om lag 14.000 innom dørene i Ankerskogen. 205.000 har hittil i år besøkt gigantanlegget. Det er ikke så lenge til dagene blir langt kaldere og surere. Da trekker vi igjen inn til varmen i Ankerskogen.

– Vi har de beste månedene foran oss, slår Lillehagen fast.
I juli ble for øvrig en milepæl nådd siden den opprinnelige åpningen av anlegget i 1981. 9. juli ble Joachim Poppe-Holmdal fra Nøtterøy ble besøkende nr. 8 millioner.'


 

Kommentarer til denne saken