Gå til sidens hovedinnhold

Ny vandring

Artikkelen er over 7 år gammel

Med fokus på Hamars framtidige jernbanetrasee hadde Hamar Venstre stor suksess med sin forrige byvandring. Nå håper Hamar Venstre å gjenta suksessen.

Debatten om Hamars framtidige jernbanetraseer har rast i flere år. Og den kommer til å fortsette å engasjere hamarsingene en god stund framover. Hamar Venstre har vært ivrig i debatten.

Søndag formiddag arrangerer partiet en ny byvandring for dem som er nysgjerrige på hva framtida vil bringe.

– Vi hadde stor suksess med den forrige vandringen i juni. N vil vi igjen arrangere en ny byvandring med fokus på jernbane traseer, sier leder i Hamar Venstre. H1, H2, H5 H6 ... hvordan vil de ulike traseene se ut fra gateplan?, sier leder i Hamar Venstre Stig Vaagan.
Det kom mange på forrige byvandring.

– Om lag 80 personer deltok. Vi håper det kommer enda flere denne gangen. Alle er hjertelig velkomne til å stille spørsmål. Ikke minst skal alle få god og nyttig informasjon. Som forrige gang er det nok en gang Asbjørn Opaas som skal lede oss gjennom vandringen, sier Vaagan.

Ett av stridstemaene er hva som skal skje med Hamar stasjon. Ett av alternativene er å flytte den til Vikingskipet og legge jernbanesporet i tunnel. Det er en løsning NSB er imot.

– Skal dere vente på nedgraving av nytt dobbeltspor, da har dere god tid, sa NSB-sjef Geir Isaksen i januar i år.

Kommentarer til denne saken