Gå til sidens hovedinnhold

Bruk refleks også på dagtid

Artikkelen er over 7 år gammel

Biltrafikk og rulleski er ingen god kombinasjon. Derfor anbefales refleks som fast følge også på dagtid.

Punkt åtte i Rulleskireglene som er utarbeida av Norges Skiforbund og Trygg Trafikk lyder:

«Refleks er obligatorisk dersom lysforholdene tilsier, men det anbefales på all trening langs veien. Bruk vest, og reflekstape på enden av rulleski og staver samt foran og bak på hjelm».

Vett og ferdigheter

Heine Toftegaard i Statens vegvesen er en ivrig rulleskibruker og har vært trener for yngres avdeling i Hamar skiklubb.

Han har følgende råd til rulleskibrukere:

– I utgangspunktet kan rulleskibrukere gå på gang- og sykkelveger. De som skal gå på bilveier, må være ekstremt oppmerksomme, og første bud er å legge igjen øretelefoner hjemme. Bruk høyre side av veien. Det er bedre for sikkerheten siden det ofte går fort på rulleski og det da er best å ha samme kjøreretning som bilene. Nybegynnere og helt opp til godt øvede på rulleski bør holde seg på skoleplasser og lignende til de har tilstrekkelige ferdigheter, råder Toftegaard.

Flere dødsulykker

I ei felles pressemelding går Norges Skiforbund, Statens vegvesen og Trygg Trafikk ut med en oppfordring til rulleskibrukere om riktig refleksbruk.

Meldinga kommer på bakgrunn av de siste to åras dødsulykker og alvorlige skader blant rulleskigåere i biltrafikken, særlig ved dårlig sikt.

Deler ut designerrefleks

Distriktsleder Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk Hedmark oppfordrer rulleskibrukere og alle andre myke trafikanter til å ta i så det holder med refleksen nå framover i høst- og vintermørket.

– Torsdag kveld er det refleksdagen, og vi deler ut designerreflekser signert kunstneren Nicolay Aamot i Hamar kultur sammen med Statens vegvesen. Dette blir en skikkelig hendelse med rød løper, Marilyn Monroe-glamour og svevende dansere. Sjølsagt er designerrefleksene utforma som diamanter, og det er bare å komme og sikre seg høstens viktigste smykke, oppfordrer Marianne Mittet Solbraa.

Kommentarer til denne saken