Gå til sidens hovedinnhold

– Heldigvis slipper vi å se oss selv

Artikkelen er over 7 år gammel

Det skaper oppmerksomhet og de liker tanken på å støtte en god sak. Men fint – det synes de ikke det er.

Hockeygutter har verden over støttet movemberaksjonen, og Storhamar Dragons har hevet seg med på trenden som har fått godt fotfeste i Norge.

– De siste årene har aksjonen blitt mer populær i Norge, og vi har fått med oss hele laget på å gro bart, sier Christian Larrivée, som kan stille med en imponerende bartevekst som har grodd fram i løpet av bare tre uker.

LES OGSÅ: 

Kiler under nesa

Både han og Jimmy Andersson synes november-stuntet er et artig tiltak, som lett får fram smilet både til medspillere, publikum, og tilfeldige som møtes på gata.

– Det er kult å være med på dette. Også er det jo så enkelt, sier Jimmy.

Han kan også strutte med en imponerende bartevekst, men det kommer etter hvert for en dag at han tjuvstartet en drøy uke i forkant av november med sparingen.

– Jeg hadde litt skjegg før, men nå har jeg bare spart barten. Den har faktisk blitt så lang at jeg må stusse den innimellom, sier svensken og rynker på nesa.

– Den skraper litt på overleppa, også kjenner jeg innimellom at den er under nesa, ler Jimmy.

Han avviser allikevel at det er mye styr å ha bart.

Setter fokus

Hockeygutta mener at barten hjelper med å sette søkelyset på det movember er til for: menns helse, med særlig fokus på prostata- og testikkelkreft.

– Vi kjenner ingen i nær omgangskrets som har kreft, men vi synes allikevel det er viktig å være med på det, sier Christian. Jimmy nikker enig.

– Vi menn skal klare oss selv til vi ligger i grava. Derfor er det viktig at vi ufarliggjør helsen vår, sier Jimmy, og mener barten drar humoren inn i det, og fjerner noe av det skumle ved å prate om helsen. Men én ting irriterer gutta.

– Hvorfor måtte de velge at det skulle være bart vi måtte gro. Det er jo så stygt, sier de med et lurt smil under barten.

– Dette har vært en lang måned. Jeg er glad vi nærmer oss slutten, sier Christian.

Han og Jimmy minner om at det ennå ikke er for sent å bidra økonomisk til aksjonen.

– Det føles godt å være med og bidra til en god sak, sier de.

Kommentarer til denne saken