Foreningens leder, Berit Fjæstad, mener slagordet ikke kunne passa bedre akkurat nå når Hamar Mental Helse fyller 20 år.

– Det er dette det har handla om for oss siden vi starta opp den 27. september 1994. Vi har vært der for å ta vekk noe av det hverdagsstresset til folk som sliter og dermed bidra til bedre psykisk helse, sier hun.

Åpne dører og åpne blikk

Mental Helse Hamar har kontor i Brukerstyrt senter på Sagatun, et vidåpent hus for alle i Hamar-området.

– Her bidrar vi i et åpent, daglig tilbud som virkelig alle er velkommen til. Terskelen blir ikke lavere enn her. påpeker Fjæstad. Hun mener Hamar kommune får mye igjen for de 60.000 kronene foreningen støttes med årlig.

– For de penga for kommunen et unikt tilbud for folk som ellers kunne isolere seg og ikke få del i gode folkehelsetilbud. Dessuten deltar Mental Helse Hamar med sin førstehånds kunnskap som brukerrepresentanter i råd og utvalg, og vi jobber tett sammen med kulturkontoret og levekårsfolka i Hamar kommune.

Gjestebud 

Verdensdagen for psykisk helse er 10. oktober, men 15. oktober blir det gjestebud i Hamar rådhus, blant anna med foredrag over årets tema, kampen mot hverdagsstress, kaffe- og kakeservering samt underholdning ved Brukerstyrt senters eget band, Sagatunes. Alle som vil kan komme på gjestebudet i rådhuset, inviterer Fjæstad.

Springbrett til jobb

Geir Risbakken har vært med i Mental Helse Ungdom Hamar siden rundt 2006 og har vært i styret fra 2007. Det er den direkte årsaken til at han er i jobb, sier han sjøl:

– Hadde det ikke vært for ungdomslaget i Mental Helse Hamar, hadde jeg ikke hatt jobb som miljøarbeider i Brukerstyrt senter på sagatun i dag, forteller han.

– Nå bikker jeg snart 30 år, så da vil jeg trekke meg ut av ungdomslaget. Håper det er mange som vil bli medlem og være med på å bidra positivt for ungdom i Hamar framover!