Gå til sidens hovedinnhold

Reduserte prisene med 350-500.000 per boenhet

Artikkelen er over 7 år gammel

Omsider kan megler Erlend Kvaløy koste på seg et stort smil. Det tok et år for salget å komme i gang i Stadionparken.

Det flunkende nye borettslaget som for et år siden ble lansert av OBOS og Veidekke med egen video og vignetten «Rekkehus i sentrum av sentrum», blir nå konsekvent kalt byboliger.

– Byboliger er et bedre navn på de femten boligene langs langsiden på parken, sier Erlend Kvaløy. Han framhever imidlertid to andre grunner til at de første to boligene ble solgt nå i høst.

Lettere å forestille seg

– Nå som vi er så langt i byggeprosessen på Stadion, er det mye lettere for folk å se for seg hvordan parkområdet vil bli. Det finnes nemlig ikke maken i hele Norge. I løpet av oktober blir parken ferdig, og da kan alle se med egne øyne hvordan det blir å bo urbant, rett ved et parkanlegg i Hamar sentrum.

For høy pris

Det aller viktigste forholdet for å få i gang salget, mener likevel Kvaløy har vært at prisene ble satt ned med mellom 350.000 – 500.000 kroner, avhengig av størrelsen på boenhetene.

– Vi hadde åpenbart priset boligene litt for høyt, men så tok vi konsekvensen av det. Nå regner vi med at salget vil gli godt gjennom høst- og vintersesongen, sier Kvaløy.

Ut på oppløpssida

OBOS har solgt 30 av de 38 leilighetene i Stadionsvingen borettslag til nå. Nå er det derfor om å gjøre å få fullført en bra yttersving og kaste begge armene ut på oppløpssida.

Det gjenstår ei langside der 13 av 15 boliger fortsatt skal selges i Stadionparken borettslag.

Det er hverken Erlend Kvaløy eller det første paret som kjøpte seg bolig der urolige for i det hele tatt.

Parken som øyeåpner

– Parken har alt å si for at vi vil bo i Stadionparken borettslag. Vi får både vår egen, lettstelte grønne flekk samtidig som vi bor rett ved en park midt i en by og med gåavstand til alt. Det var bare kvadratmeterprisen som ikke stemte helt for vår del, men da den ble satt ned, var vi ikke i tvil og slo til med en gang. Vi er overhodet ikke bekymret for at det ikke skal bli naboer her etter hvert. En har vi allerede fått, i den andre enden av husrekka, forteller Anders Trosvik. Sammen med Hege Barbo flyter han inn så fort alt er klart for det.

Hege Barbo: – Vi har bodd de siste tyve årene i Oslo, og begge har vi fortsatt hovedkontor å forholde oss til der, men hva gjør det når det er bare syv minutter å gå til jernbanestasjonen? Til arbeidsplassen min i Hamar har jeg tre minutters spasertur. Vi skal nyte livet i Hamar og bruke tida på annet enn å pleie en stor hage, beise hus og drive med takskifting!

Anders Trosvik nikker og smiler stadionstort til henne.

Kommentarer til denne saken