Gå til sidens hovedinnhold

The Gathering feirer 20 år i Vikingskipet

Artikkelen er over 7 år gammel

Arrangørene lover overraskelser på jubileumslanet når The Gathering arrangeres i Vikingskipet for 20. år på rad.

For noen handler påsken om ski, sjokolade og appelsin på fjellet, men for mange handler det om spill og kreativ utfoldelse blant likesinnede i Vikingskipet.

Datapartyet fyller 23 år den kommende påsken, men neste gang arrangeres The Gathering (TG) i Vikingskipet for 20. år på rad. Det må selvsagt markeres.

– Da TG fylte 20 år ga vi kake til alle deltakerne, så vi må finne på noe denne gangen også, sier arrangementsansvarlig for The Gathering, Guro Faller.

Hvordan jubileet skal feires og markeres er hun imidlertid hemmelighetsfull om.

– Planleggingen går bra, og det blir kanskje noen ekstra sprell i år. Det blir nok et par overraskelser for deltakerne, spår Guro.

Kølotteri

Allerede denne uken starter forberedelsene med å få ut billettene til de mange tusen som vil ha en plass på Norges største dataparty neste år.

– Ikke alle har mulighet til å være ved en PC når billettene slippes, så for å sikre at det blir rettferdig for alle kan de som vil på TG melde seg på i kølotteriet vårt, forteller Guro.

Påmeldingen til kølotteriet varer fram til 1. desember og gir alle som har meldt seg på en tilfeldig plass i billettkøen.

Nest størst i verden

Hver påske fylles Vikingskipet opp av 5000 datainteresserte, noe som tidligere gjorde arrangementet til verdens største dataparty. Nå må de imidlertid se seg slått av Dreamhack i Jönköping i Sverige.

– Hvis Hamar kommune vil bygge ut Vikingskipet, tror jeg vi lett kan bli størst igjen, sier Guro lurt.

Foreløpig holdes kortene om neste års LAN tett til brystet.

– Det kommer mer konkret informasjon etter hvert, lover Guro.

Kommentarer til denne saken