Gå til sidens hovedinnhold

Søker vertsfamilier

Artikkelen er over 7 år gammel

150 utvekslingselever starter på skole i Norge til høsten. Nå søkes det etter vertsfamilier i Hamar-området.

24.august ankommer 150 utvekslingselever Norge. De skal bo gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie.

Flere av dem mangler vertsfamilie, og lurer veldig på hvor de skal bo når de setter føttene på norsk jord.

Nå søker AFS Norge etter familier i Hamar-området som kunne tenke seg å ta i mot en utvekslingselev.

AFS lover en givende opplevelse.

-Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Du får en ungdom inn i huset som skal være som et familiemedlem; med andre ord trenger ikke huset å skinne eller kjøkkenet alltid være ryddig. Et familiemedlem er med på kranglene og husrådene, så det er ikke en gjest du skal ha i hus, sier Marit Grønskei som er generalsekretær i AFS Norge.

Eleven skal gå på vanlig norsk videregående skole, og AFS Norge ordner skoleplass til elevene.

-Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger; single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn, fortsetter Grønskei. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du være så vanlig som bare nordmenn kan være! De alle fleste vertsfamilier bor litt mer landlig til, men så lenge man har mulighet til å komme seg på skolen går det fint, sier Grønskei.

Lokallaget i Hamar er et av de mest aktive lokallagene i Norge, og gir god støtte og veiledning igjennom året. I tillegg er det nasjonale kontoret i Oslo der om det skulle være noe. Hamar lokallag pleier å ha flere vertsfamilier enn det som foreløpig har meldt seg. De vil gjerne ha flere vertsfamilier slik at de kan bli et godt miljø både for utvekslingseleven og vertsfamiliene.

Giampaolo fra Italia og Man fra Thailand mangler fremdeles vertsfamilier.

Giampaolo er en aktiv svømmer, og trener opptil seks ganger i uken. Han blir beskrevet som en aktiv og snill gutt, og har veldig godt humør og sprer mye glede. På kjøkkenet hjelper han ofte moren, og han er spesielt god på å lage ostekake og andre desserter. Når han ikke er på svømming er han glad i å lese bøker, høre på musikk og se filmer. I Norge håper han å oppleve snø. Det har han aldri sett før! Han sier selv han er glad i kaldt vær, så da burde Norge være perfekt!

Man er en sosial og nysgjerrig gutt fra Thailand. På skolen gjør han det veldig bra, og yndlingsfaget til man er kunst – han er spesielt glad i å tegne. I tillegg til å kommentere de kunstneriske evnene han beskriver lærere Man som en vennlig, motivert og kreativ elev. På fritiden driver ikke Man med noen organisert aktivitet, men setter som han selv sier det pris på de små tingene. Han er glad i å være utendørs, gjerne sykle eller svømme. Han er sosial, og veldig glad i å være sammen med venner eller familien.

Kommentarer til denne saken