Tok gjedde på 18,6 kilo på stang

Denne gjedda, som Jørgen Asplund tok fra Stangebrua i mai i år, veide over 18 kilo, var 125 centimeter lang og var 66 centimeter rundt buken. Et beist og ny norgesrekord.

Denne gjedda, som Jørgen Asplund tok fra Stangebrua i mai i år, veide over 18 kilo, var 125 centimeter lang og var 66 centimeter rundt buken. Et beist og ny norgesrekord. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Den 2. mai i år skrev Jørgen Asplund seg inn i historiebøkene for norske sportsfiskere. Han slettet den gjeve rekorden da han fanget Norges største gjedde i Mjøsa.

DEL

- Jeg skjønte at det var en stor fisk, men ikke at det var et sånt beist jeg hadde på kroken, sier storfisker Jørgen Asplund.

Del på Facebook

Det var den 2. mai i år at han sto å kastet med fiskestanga si på Stangebrua ved Mjøsa - mellom Hamar og Ottestad.

Den unge storfiskeren fisket med laue som agn og pulsen steg da den digre gjedda glefset over kroken. Han måtte få hjelp av et par polske fiskere. De ilte til med klepp og fikk dratt fisken på land.

SE BILDEGALLERI AV SOMMERENS STORFISKERE HER!

Målte 125 centimeter

- Det tok faktisk ikke så fryktelig lang tid å få den på land. Mellom fem og ti minutter tenker jeg.

Asplund så at den var rekordstor, og tok den med seg til sportsfiskebutikken Turut.

Der ble den, i vitners nærvær, målt til 125 cm og veid til hele 18,627 kg på tre ulike digitalvekter. Den trinne gjedda, som tydeligvis ikke hadde lekt ennå, var 66 cm rundt den velvoksne buke, skriver Villmarksliv.

Gjedda skal stoppes ut

Jørgen Asplund forteller at han er en ivrig fisker, og at han spesielt på våren er glad i å jakte storgjeddene i Mjøsa.

- Nå er jeg mest ivrig etter å fiske etter ørret med flue, men når våren kommer igjen er jeg nok klar igjen på Stangebrua for å jakte gjedda.

Gjedda han tok den 2. mai på 18,627 kilo er nå registrert som offesiell norgesrekord. Det gjør 17-åringen fra Ottestad stolt.

Men selv om Vilmarksliv melder at Aspluns gjedde er Norsk Sportsfiskerekord, så mener Wikipedia at den største gjedda som er fanget på stang i Norge er fanget av 11 år gamle Tore Harry Halvorsen i et badevann ved Grimstad i 2006 og veide 18,7 kilo.

Jørgen Asplund er uansett stolt av gjedda si, så nå skal den stoppes ut.

- Den skal nå utstoppes, men jeg har fått klar beskjed fra mamma om at den ikke får plass i stua, sier Asplund og gliser.

Ikke med i fiskekonkurransen

Til tross for at Asplund har tatt fisken som etter alle solemerker er soleklart største i Hedmark denne sommeren, så er han ikke med på Østlendingens fiskekonkurranse. Den avsluttes i dag, 31. august, og gjeddefiskeren hadde tatt en overlegen seier i sin klasse - Gjedde senior.

Den klassen leder nå Lars Håkon Langseth, som tok en gjedde på wobler i Løpsjøen i sommer. Den ble veit til 9,3 kilo.

- Nei, reglene sa at jeg ikke kunne være med i konkurransen, men det smaker likevel godt å inneha Norgesrekorden, sier Jørgen Asplund.

LES ALT OM ØSTLENDINGENS FISKEKONKURRANSE HER!

Artikkeltags