Kulturhusåpning i Gullrekka

Atle Antonsen (tv) fra Lillehammer og hamarsingen Anders Baasmo Christensen er begge med når åpningen av Hamar kulturhus finner sted fredag 14. mars.

Atle Antonsen (tv) fra Lillehammer og hamarsingen Anders Baasmo Christensen er begge med når åpningen av Hamar kulturhus finner sted fredag 14. mars. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Åpningsshowet i Hamar kulturhus blir en del av Gullrekka på NRK fredag 14. mars. Det er også en gullrekke av artister som skal vise resten av landet hva Hamar og Innlandet kan by på av kultur.

DEL

Hamar kommune har inngått en visningsavatle med NRK som sender showet "live on tape" etter Skavlan klokken 22.35 og andre halvdel etter Kveldsnytt 14 mars. TV-showet produseres av Fabelaktiv i samarbeid med Hamar Kommune.

- Vi er svœrt fornøyd med at NRK sender åpningsshowet. Vi får her en unik mulighet til å vise resten av landet hva Hamar, kulturhuset og Innlandet kan by på av muligheter sett fra et kulturellt perspektiv, sier produsent Elisabeth Nord til hamar-dagblad.no.

Her er folkene som skal vise hva Innlandet har å by på:

Programleder Hilde Hummelvoll
Programleder Kåre Magnus Bergh
Trompetist Ole Edvard Antonsen
Jazzsangeren Silje Nergaard
Jazzpianisten Helge Lien
Skuespilleren Anders Baasmo Christiansen
Duoen Jan Eggum & Kaia Huse
Bluesgitarist Amund Maarud
Tubaisten Lars Andreas Haug
Bandoneonspilleren Per Arne Glorvigen
Teater Innlandet bidrar med et nummer fra Øysten Sunde forestilling.
Balansekunstneren Eskil Rønningsbakken
Dansegruppen Frikar
Skuespiller Atle Antonsen
Fiolinist Mari Silje og Celist Håkon Samuelsen
Flagstadfestivalen: operanummer fremført av Maren Myrvold
Nasjonalballetten

Det er engasjert et eget orkester som skal spille med de forskjellige artistene.

Hamar kommune ønsker å kunne overraske og forbløffe publikum med et show spekket med kunstneriske godbiter. Vi ønsker å samle både artister med tilknytning til Hedmark, innlandet og ellers i landet og er sikre på at en blanding av disse vil gi oss det åpningsshowet vi er ute etter, sier Elisabeth Nord.

Storskjerm på Stortorget

- Det har vœrt et mål for Hamar Kommune at flest mulig skal få oppleve åpningen av kulturhuset og derfor kjører vi også showet direkte på storskjerm på Stortorget der det skal legges tilrette for en skikkelig folkest, sier Nord.

TV- produksjonen blir hovedsaklig finansiert av NRK og sponsorplakater. Åpningsshowet og øvrige arrangementer har et øvrig budsjett på henholdsvis 3,5 millioner kroner. To millioner av dette er finansiert av Hamar kommune og Eidsiva.

Hamar kommune søker nå bidrag gjennom samarbeidspartnere for å dekke inn de resterende 1,5 millionene, og har søkt Hedmark fylkeskommune om et bidrag på 500.000 kroner.

"Dette er blir et stort arrangement som vil skape begeistring for Hedmark, Hamar og Innlandet. Med sendeflate midt i gullrekka på NRK1 vil dette bli en unik anledning til å vise oss også for resten av landet", skriver kommunen i søknaden til fylkeskommunen.
 

Artikkeltags