Vil starte ølbar i Røhnegården

Før start: Slik så Røh­ne­går­den fra 1851 ut før re­stau­re­rings­ar­bei­de­ne tok til. Foto: Fra Røhnegårdens FB-side

Før start: Slik så Røh­ne­går­den fra 1851 ut før re­stau­re­rings­ar­bei­de­ne tok til. Foto: Fra Røhnegårdens FB-side

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Stein Rune Høines har planer om å starte ølbar i Røhnegården i sentrum av Hamar. Han vil servere det beste ølet som er å oppdrive i Gullkorn Ølbar.

DEL

Meningen er at baren skal etableres i den historiske bygården, der Festivitetsteateret nå spiller 1814-forestillingen “Kongens Skaal”.

Høines vil sørge for at det blir mer skåling i gården: Dersom alt går etter planen, og baren blir en realitet, skal det skåles i øl av beste merke.

– Jeg håper vi kan åpne i løpet av få måneder, sier Høines, som er tv-fotograf med eget firma. Dessuten kjenner mange ham fra tidligere som et engasjert styremedlem i Hamar Filmklubb.

Nå har han fattet interesse for ølets verden.

– Kanskje ikke så rart. Jeg nærmest vokste opp på Hamar Bryggeri, der faren min jobbet, sier Høines, som de senere årene har besøkt flere ølbarer i inn- og utland og fått innblikk i alle de spennende smaksopplevelsene øl har å by på. Nå vil han sørge for at Hamar får en særegen ølbar i den historiske Røhnegården.

– Jeg håper å skape noe unikt i Hamar, uttaler han.

Høines vil foreløpig ikke si så mye om hvordan Gullkorn Ølbar blir, bortsett fra at han først og fremst vil satse på fatøl der.

Selskapet Gullkorn Ølbar AS ble registrert i Brønnøysundregistrene 13. mai med en aksjekapital på 100.000 kroner og Høines som styreleder og daglig leder.

Selskapets formål er "å drive serveringsvirksomhet med spesielt fokus på det beste ølet som er å oppdrive".

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken