– Jeg tror vi klarer å gjøre Øystein Sunde litt annerledes, og kanskje utdype han litt, sier regissør Trond Lie til Hamar Dagblad.

Latino-Sunde

Teater Innlandets hyllest til Øystein Sunde begynner å ta form. Det ville regissør og skuespillere vise fram for pressen i går.

– Jeg forventer en festforestilling som virkelig vil gå hjem hos folk i Innlandet, sier teatersjef Janne Langaas.

For to uker siden startet prøvene.

– En kjempeutfordring, innrømmer skuespiller Stig-Werner Moe, som har tatt et dypdykk ned i tekstene sammen med medskuespillerne Tom Styve, Ida Holten Worsøe, Tiril Heide-Steen og Knut Erik Engemoen. Elverums Tom Steinar Lund er musikalsk ansvarlig og har tilført bossanova og latinamerikansk preg på lydbildet på forstillingen.

– Hvordan oversetter man egentlig Sunde til teater?

– Det er mange av hans viser som har små noveller i seg, med rare personligheter. Tekster som appellerer til fantasien vår.

– Jeg er sikker på at vi skal klare overgangen, og til og med få tekstene hans til å vokse litt, sier Lie og smiler.

På rundreise

Forestillingen har premiere 20. mars i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus, før den reiser rundt på storturné i Hedmark og Oppland.

«Det året det var så bratt» kommer til Elverum kulturhus 23. og 24. april, Tynset kulturhus 25. april, Storstua på Koppang 26. april, Åmot kulturhus 27. april og Kulturhuset Hagelund i Trysil 29. april.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!