Mange venter til 1. desember

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Selv om det er en stund siden julebrusen fra Hamar og Lillehammer kom på plass i butikkhyllene, er det mange som venter til desember før de jekker den første flaska.

DEL

– Mange venter nok på 1. desember før de begynner å drikke julebrus, men veldig mange kjøper den tidligere også, sier Petter Wiencke som er produktansvarlig i Ringnes.

Da julebrusen kommer hvert år, står den for omlag 17 prosent av den totale brusomsetningen. Et klart skille ser Ringnes ved 1. desember.

– Alt fra 1. desember øker julebrusen til 26 prosent av den totale brusomsetningen, og høyest er den like oppunder jul, sier Wiencke.

Han tror dette har sammenheng med at mange altså velger å vente, og at mange kun drikker julebrus til julemat og liknende.

– Ikke unikt for julebrusen

– Dette er nok ikke unikt for julebrusen fra Hamar og Lillehammer. Alt av julerelaterte ting selges vesentlig mer i tiden like før jul, sier Ringnes.

Skulle du ønske at det ble solgt like mye julebrus med en gang den kom, som like oppunder jul?

– Jeg er hvertfall fornøyd med med at såpass mange setter så stor pris på den. Vi er fornøyde med salget og utviklingen av julebrusen generelt, sier Wiecke.

For tidlig å si noe om årets salg

Hvordan julebrussalget er i år sammenliknet med andre år er det imidlertid litt tidlig å si noe om.

– Vi er litt tidlig i innsalgsfasen, og vi får ingen tall på salget ut fra butikkene før i midten av november, sier Wiecke.

Og hvis du trodde Hamar og Lillehammer julebrusen var ultralokal må du tro om igjen. Den produseres nemlig i Arendal og på Gjelleråsen...
 

Artikkeltags