Nyttårskonsert

Marthe Werring Holmern diskuterer hun notene med korpsets dirigent, Tom Ottar Andreassen.

Marthe Werring Holmern diskuterer hun notene med korpsets dirigent, Tom Ottar Andreassen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sopranen Marthe Werring Holmern fra Trondheim er gjesteartist og solist når Moelv Musikkforening inviterer til nyttårskonsert i Moelv kulturhus kommende lørdag.

DEL

– Vi hadde de første prøvene med Marthe mandag, sier Are Koppang i musikkforeningen.
– Dette må bli veldig bra! Marthe har en flott stemme og en utstråling på scenen folk vil falle pladask, fortsetter han.
– Vi har lagt opp til en ekstra bred musikkpallett i årets utgave av konserten, som spenner fra Broadway, via italienske operaperler til de selvsagte Wiener klassikerne.
Musikkforeningen stiftet første bekjentskap med Marthe på seinvinteren i fjor på Moelv Blandet Kors arrangement på Tingvang. Kontakt ble tatt med en gang, og der og da ble avgjørelsen tatt.
– Prøvene mandag bekreftet alt vi håpet på sier Koppang. – Marthe har kraft, klangbunn og sceneutstråling så det holder. Alle som liker sang bør kjenne sin besøkelsestid og komme å høre henne. Det er ikke hver dag det presteres på dette nivået i Moelv sier han.
Musikken Werring Holmern og Moelv Musikkforening skal framføre sammen inkluderer et par av de aller mest kjente og kjære numrene fra operettenes verdenen, som "Vilja" fra "Den Glade Enke" og "Dein ist mein ganzes Herz", begge av Franz Lehár.
Marthe Werring Holmern er fra Trondheim, og det er tydelig for alle som opplever henne at hun trives på scenen. Der har hun stått støtt siden hun som 18-åring hadde sin første "ordentlige" rolle ved Trøndelag Teater.
Sangen brakte henne blant annet til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hvor hun studerte hos Susanne Eken i seks år. Hun har gjort store verk og messer i mange europeiske land og spilt mot Kåre Conradi i West Side Story.
I dag bor Marthe med sin familie på Ridabu ved Hamar. Hun er en etterspurt artist til konserter og roller, driver undervisning både individuelt og med kor og et og annet prosjekt i tillegg til å være mor.
Musikkforeningen har for øvrig en bredt anlagt meny til helgens konsert. De starter på Broadway med noen av numrene de har hatt på plakaten ved tidligere anledninger. Så går turen videre via Offenbachs "Orpheus i underverdenen" til Marthe Werring Holmerns avdeling med sangperler. Etter pause blir det mer operette før champagnen sprettes og Wienermusikken fyller salen, selvfølgelig også med "An Der Schönen Blauen Donau" og de andre numrene alle forventer på en real nyttårskonsert, eller musikalsk festblanding som musikkforeningen selv kaller det!

Artikkeltags