Marius Ottestad har dokumentert skadene som skumpumpa forårsaket ved å ta bilder med mobiltelefonen. De bildene får du se ved å klikke på bildegalleriet over.

Og bildene viser hvilke enorme krefter som en rekke på sju hus ble utsatt for i løpet av et minutt tid:

– Skypumpa kom ved 18-tiden. Jeg merket at det begynte å blåse kraftig opp, og jeg gikk ut for å se til hagemøblene våre. Plutselig føyk hagemøblene inn i veggen til naboen, opp i lufta og over veien, sier Ottestad.

Andre naboers hagemøbler kom også flygende i vinden.

Kommer det mer uvanlig vær? Sjekk her!

– Så smalte det på baksiden av huset. Da hadde naboens lekehus blåst over til vår eiendom. Det landet mellom bilene våre og ble blåst fram og tilbake. Det ble store bulker i bilene, forteller Ottestad.

Hagemøbler, parasoller og andre gjenstander lå strødd på jordet.

– Og grillen vår, som kanskje veier 60 kilo, ble flyttet flere meter av vinden.

Flere av husene i Fjetrehagen fikk takstein flerret av.

– En kunne tydelig se skypumpas ferd, for det var veldig uryddig på vår side og rekken med eiendommer på den andre siden av veien var helt uberørt.

– Vi har ikke helt oversikten og har ikke fått summert opp alle skadene ennå, men det er nok ødeleggelser for et betydelig beløp, sier Ottestad.

– Hva tenker du om den opplevelsen du har vært igjennom?

– Vi har opplevd en litt uvanlig sommer værmessig. Det har vært litt klamt og en har gått rundt og ventet på litt ordentlig tordenvær. Og det har vært noen skikkelige regnfall. Men å få oppleve en slik skypumpe var veldig spesielt.

LES OGSÅ: Kraftig regn skaper problemer