Dragons første hjemmeseier

Dragons høstet sesongens første poeng hjemme med seieren over Manglerud Star Lørdag. Eirik Skadsdammen åpnet scoringsballet med assist fra Nathan Martz og Joakim Jensen.  Jensen fikk forøvrig en assist og scoret i tillegg et mål selv. Tre poeng til dragene og tre poeng til seg selv ble det på nummer 21.

Dragons høstet sesongens første poeng hjemme med seieren over Manglerud Star Lørdag. Eirik Skadsdammen åpnet scoringsballet med assist fra Nathan Martz og Joakim Jensen. Jensen fikk forøvrig en assist og scoret i tillegg et mål selv. Tre poeng til dragene og tre poeng til seg selv ble det på nummer 21. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Storhamar Dragons leverte ikke på sitt aller beste, men dro likevel i land en sikker og solid seier over Manlerud Star.

DEL

Storhamar stiller med noe redusert mannskap. Jimmy Andersson og Ørjan Mikkelsen er begge ute med skade. Mikkelsen skadet seg på trening for en ukes tid siden, mens Andersson fikk en smell i oppgjøret mot Stjernen.
Tommy "Tiger'n" Johansen har fortsatt tillitt som burvokter og måler redningsprosent mot Kenneth Sørlie Eriksen i MS-buret.


Knallstart
Eirik Skadsdammen snapper opp en retur fra keeper og dytter inn ledermålet etter bare 42 sekunder. Så kommer en lengre periode preget av noe variabelt spill og utvisninger hos begge lag.
Det er først da Dragons kan spille fem mot tre på tampen av perioden neste mål kommer. Martin Blakseth Huse er sistemann på pucken og fastsetter pauseresultatet til 2-0. Skuddstatistikken stopper på 12-8.

Noe rotete
Midtperioden begynner omtrent som den første. Før halvminuttet er omme leder  dragene  3-0. Denne gangen var det Joakim Jensen som var på rett sted da returen etter Martzs stolpeskudd kom.
Dragene holder det offensive trykke oppe i de neste minuttene. MS pådrar seg en utvisning. Dragenes overtall er mest preget av dårlige pasninger og misforståelser. De fortsetter på samme vis da MS er blitt fulltallig og reduseringen bare måtte komme. Etter en gratis to mot en sjanse setter Espen Fanøy Salo glatt i krysset.
Halvvegs er dragene på ny i overtall, men sliter voldsomt med å få det til. Det er først i samme sekund som MS blir fulltallig dragene lykkes. Christian Larrivée blir frispilt og lurer pucken forbi MS-målvakten.
Like etter rir dragene greit av et undertall, selv om de sliter litt med å renske egen sone.
MS prøver seg på en kjapp overgang, men stoppes av en offensiv Johansen i buret. Dragene svarer ved å vise hvordan det skal gjøres. Cato Ørbæk er kanskje litt heldig med avslutningen, men mål blir det. Ørbæks første for sesongen.
MS jobber hardt for å pynte på måltavla, men greier det først da de får spille fem mot tre. Reduseringen er en retur som MS' poengkonge Kory Falite krangler inn. Med det står det 5-2.
Helt på tampen ryker Cato Ørbæk ut og dragene må åpne sisteperioden med en mann mindre.

Økte med frekkis
Storhamar rir greit av undertallet og går mer eller mindre rett over i powerplay da de er fulltallig. De leverer et tannløst overtall og ser ut til å være fornøyd med dagen. Mye tyder på at de ønsker å flyte i land på tremåls ledelsen de allerede har.
En ny gnist tennes da Martin Blakseth Huse og Eirik Børresen tar en frekkis i undertall. Huse stikker opp med pucken. Børresen henger med og klinker inn 6-2 målet i undertall.

I siste halvdel av perioden briljerer dragene seg fram til en MS- utvisning, men det blir nokså kjapt spill fire mot fire. Begge lag blir etter hvert fulltallig og kampen går inn i de fem siste spilleminuttene.
MS får en gavepakke i form av Martz-utvisning helt på tampen. Det gir dem muligheten til å sette punktum med et tredje mål. Oppgjøret ender dermed 6-3 og dragene har høstet sesongens første trepoenger.

- Et vrient lag
Assistenttrener Jonas Norgren er fornøyd med å ha tatt sesongens første hjemmeseier.
- Alt var kanskje ikke like bra i denne kampen. Selv om vi ikke er på topp i midtperioden vinner vi den likevel, sier Norgren og tilføyer.

- Hvordan en kamp oppleves har en del å gjøre med hva en forventer. I tillegg ser nok kampen noe annerledes ut fra tribunen enn fra vårt ståsted.
- For oss trenere er det heller ikke alltid like lett å vite hva som skjer inni hjelmen til spillerne. Vi vant denne kampen med god margin og det var det viktigste i dag, fastslår han og forklarer  videre.
- MS er et vrient lag. De står på uansett og er ikke vi forbredt og står maksimalt i mot kan vi komme bakpå. Vi har vært klar på at nivået vil variere denne sesongen. Spillerstallen er både ung og forholdsvis tynn. Da kan vi ikke være et topplag hele tiden.
- Kampen i dag kan sammenliknes med Stjernen-kampen. Manglerud Star og Stjernen er begge to kvikke lag som spiller friskt. Når vi da vinner, selv en laber midtperiode, må vi være fornøyd, avslutter han.

- Litt rufsete
- Greit med tre poeng, konstaterer kaptein Pål Johnsen og sier dette om kampen.
- Vi trengte denne seieren. Kampen ble litt rufsete og vi har egentlig aldri hatt spesielt godt tak på Manglerud Star.
- Oppgjørene mot dem og andre lag som spiller på samme måte blir fort litt rotete, mener Johnsen og understreker til slutt.
- Vi tok tre poeng. Det var både viktigst og bra.

Detaljer fra kampen finner du på Dragon.nos livedekning.

Vi kommer straks tilbake med kommentarer

Artikkeltags