Nathan Martz bærer gullhjelmen ved kampstart da Ørjan Mikkelsen står over kampen. Mikkelsen har fått en kneskade på trening.
Tommy Johansen vokter drageburet, mens Ryan Nie står for Lillehammer.
Det begynte veldig bra for dragene, men endte opp med både tap, en skuffet trener og manglende glede hos hundremålscoreren.

Hundre mål
Dragene får en knallstart på kampen. De demmer opp for den duracellstarten Lillehammer normalt går ut med.
Før fem minutter er spilt tar dragene føringen i kampen målmessig også. André Paulesen kommer med bånn gass inn i LIKs sone. Helt på egenhand kliner han pucken opp i krysset og utløser jubel i Amfi'n.
Drøyt tre minutter senere er det dags for jubileum på isen. Nathan Martz er på plass bak LIK-buret. På plass foran mål er Joakim Jensen. Det går fra kølleblad til kølleblad. Jensen kan loggføres med scoring nummer 100 i dragonsdrakta.
LIK jager en redusering og den kommer litt for lett da om lag fem minutter gjenstår av perioden. Et langskudd fra Evan Cheverie går inn mellom beina på keeper Johansen.
Med det fastsettes perioderesultatet til 2-1, men det burde ha vært flere dragonsmål. De skapte sjanser nok til det.

Målløs midt
Lillehammer forsøker å få til en kvass åpning av midtperioden, men lykkes ikke spesielt godt. Dragene setter kjapt en stopper for det. LIK pådrar seg en utvisning, men får ingen uttelling i overtallet.
Fram til rundt midtvegs ut i perioden går spillet litt begge veger uten de helt store hendelsene. Dragene brenner også det powerplayet de får halvvegs ut i perioden.
Da fem minutter gjenstår av perioden er dragene på nytt i overtall. De får lite til også denne gangen.
Dragene får en gratismulighet etter en soleklar icing, men Nie i LIK-buret ender nok en gang opp med pucken.
Storhamar har ikke helt fått det til framover denne perioden. Trøsten får være at keeper Johansen har vært med de få gangene LIK har vist tenner.
Perioden ender 0-0. Et resultat dragene ikke bør være spesielt godt fornøyd med.

Ville ikke nok
Lillehammer kjører hardt fra start. Keeper Johansen er fullstendig utspilt, men da trår Cato Ørbæk til med en redning på streken.
Minuttene går og dragene spiller på det sikre. Begge veger kan man si. Først prøver Nathan Martz seg alene, men keeper er med. Martz tar med pucken på "kontoret" og kjører sammen med Eirik Skadsdammen en reprise. Dragene leder 3-1.
I stedet for å sikre seier fører målet til litt fall i spillet. Det glipper defensivt. LIK går opp og reduserer til 3-2 ved Stefan Sjödin.
Rundt halvspilt periode går dragene på kveldens første utvisning. Powerplay til LIK. De skaper et voldsomt press. Feberhete blekksprutredninger fra Johansen sørger for å holde buret stengt.
Dragene går fra det ene undertallet og rett over i et nytt. Etter hvert blir det litt for mye kaos foran Johansen i buret. Pucken finner vegen gjennom kaoset og inn bak Johansen. Dermed er utlikningen et faktum da drøyt sju minutter gjenstår av perioden.
Tre minutter senere virker det som om Lillehammer vil mest. Justin Bostrom runder mål. Pucken treffer Johansen og spretter inn. Plutselig leder gjestene 3-4 og vil ikke annet enn å drøye tida.
Da et minutt gjenstår tar dragene time-out. Johansen forlater buret. Nærmere enn nær scoring kommer dragene aldri. LIK vant fordi de ville vinne.

Skuffet trener
Trener Michael Smithurst er vanligvis en blid mann. Etter tapet mot Lillehammer var humøret langt fra på topp og treneren var svært skuffet over manglende vilje og oppofring hos egne spillere.
- Leder vi 3-1 tidlig i kampen skal vi ikke tape, fastslår Smithurst og sier videre.
- Hadde spillerne vist samme vilje i kveld som de gjorde i kampen  mot Lørenskog ville vi ha vunnet. I dag får Lillehammer stå i vårt slott og score. Sånt skal ikke skje. Det er utilgivelig.
- På 3-1 skal vi spille det av. I stedet går vi på isen og er engstelige. Lillehammer snur spillet rundt. Vi må være mer kyniske og ikke slippe motstanderen til på spillervendiger, konstaterer han og sier til slutt.
- Vi omsetter heller ikke powerplay til mål. Vi mangler folk foran motstanderens mål. Det gjør vondt å stå i motstanderens slott. I dag var ingen villige til å ta den støyten.

Labert jubileum
Joakim Jensen scoret sitt mål nummer 100 i kampen, men finner liten glede i det.
- Det ville ha vært langt bedre om vi hadde vunnet, sier Jensen og forklarer tapet slik.
- Vi har 3-1 og relativt god kontroll. LIK reduserer til 3-2 og så pådrar vi oss to tette utvisninger. Lillehammer presser på og får til slutt en utlikning. Det gir dem energi og tapper oss for det. Vi begynner å tape i duellene og blir hengende etter. Også i egen sone. I eget slott skal vi være sjefer. I dag regjerte  vi ikke der og det gikk galt til slutt, fastslår en skuffet 100-målsjubilant.


For detaljer fra kampen se Dragon.nos livedekning