Fortsatt motbør for Dragons

Dette var det beste grepet Storhamar fikk på Manglerud Star. Fredrik Lystad Jacobsen fikk snurr på motstanderen i denne situasjonen, men dragene havnet selv på ryggkulen målmessig.

Dette var det beste grepet Storhamar fikk på Manglerud Star. Fredrik Lystad Jacobsen fikk snurr på motstanderen i denne situasjonen, men dragene havnet selv på ryggkulen målmessig. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Storhamar Dragons skulle snu nedgangen i denne kampen. I stedet endte det med den sjuende nedturen på rappen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Storhamar Dragons åpner med Robert Hestmann i buret. Jimmy Andersson er tilbake på backplassen. Laget skulle med det være styrket i forhold til Stjernen-kampen.

Kjedelig åpning
Det er lite å glede seg over de første tjue minuttene. Storhamar styrer spillet mye, men får lite ut av det. Selv ikke da MS har to mann utvist tidlig i perioden lykkes hjemmelaget. Spill fem mot tre burde dragene benyttet til å gå i føringen.
Dessverre sitter de få skuddene de får i veg gjennom hele perioden stort sett rett på keeper Søgaard.
Til alt overmål glipper det da to minutter gjenstår av perioden. Storhamar går i angrep. Mister pucken og får et flyvende angrep fra MS som straff. De makter ikke feie unna og Raimond Hesler tar gjestene opp i føringen helt på egenhand.
Det baklengsmålet satte punktum for en noe stusselig periode sett med hamarøyne.

Endelig mål
Kaptein Pål Johnsen har skiftet til sivil. Resten av laget går på midtperioden med krom hals. De pådrar seg en tidlig utvisning. Den takles for så vidt greit. MS får satt dem under trykk og holder det også oppe en stund etter at dragene igjen er fem mann.
Sju minutter ut i perioden svinger det endelig litt for Dragons. Nathan Martz får et pass til side for mål. Den omsetter han greit til en utlikning og perioden eneste mål. Scoringen setter også punktum for MS-presset.
Dragene har hevet seg litt, men er langt fra der de skal være. De spillers seg til noen sjanser til, men selv ikke med et powerplay makter de gå opp i ledelse.
Et mål og ni skudd på hvert av lagene er status etter perioden.

Aldri foran
Dragene viser vilje ved inngangen til siste periode. De får til et visst trykk og belønnes med et powerplay. Storhamar får etablert spill, men ikke mer enn den. De kommer ikke til avslutninger av betydning.MS spiller gjerrig og er kjappe til å slå icing. Storhamar har liten nytte av droppene i offensiv sone.
Snaut midtvegs i perioden kommer det mange har regnet med. Storhamar mister kontroll i offensiv sone. MS kontrer med to mann mot dragenes ene. Pucken går via keeper Hestmann og inn. Dragene må jakte utlikningsmål igjen.Vanskeligere blir det da Lystad Jacobsen ryker ut for interference og gjestene får powerplay. Storhamar rir av, men har bare fem minutter på seg til å score to mål om de vil ha tre poeng i denne kampen.
De får en ny overtallsmulighet. Nesten to minutter går en ny MS-spiller ryker ut. Tre mot fem i 16 hjelper ikke. Heller ikke den resterende tiden fem mot fire. MS holder stand og sender et slukøret storhamarlag i garderoben.

- Ikke nok kvalitet
Det er ikke lett å si hva som mangler dragene om dagen. Vilje og ferdigheter har de, men laget mangler glød og effektivitet. Stemningen i garderoben etter det sjuende tapet på rad er heller dyster. Joakim Jensen synes, som de andre, noe oppgitt.
- Vi er for så vidt brukbare i begynnelsen av kampen. Vi har mest kontroll på pucken, men får ikke noe ut av det, sier Jensen og legger til.
- Vi mangler den kvaliteten som skal til på siste touch enten det er en pasning eller skudd på mål. Pucken spretter heller ikke vår veg i de fleste situasjonene.
- Hvorfor det er blitt slik er vanskelig å si. Vi kan i hvert fall ikke skylde på skadene i laget. De friske spillerne er alltid de beste. Det er vi som er på isen som må gjøre jobben. Selv om det meste ser ut til å gå oss i mot nå kan vi ikke henge med hodet. Det kan snu fort og det må det for nå er det bare fire kamper igjen før sluttspillet tar til, sier han og legger til.
- Vi må få på plass igjen roen i laget og få flyten tilbake.

Detaljene fra kampen finner du på Dragons.no.

Artikkeltags