Magnus Sylling Olsen klar for Kamma

KLAR FOR HAMKAM: Magnus Sylling Olsen er klar for HamKam neste sesong.

KLAR FOR HAMKAM: Magnus Sylling Olsen er klar for HamKam neste sesong. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I slutten av november fikk Magnus Sylling Olsen beskjed om at han ikke fikk fortsette i Sarpsborg 08. I dag ble kantspilleren Vegard Skogheims andre signering denne høsten, før finnen Pekka Lagerblom ble den tredje.

DEL

Sylling Olsen var veldig nære en overgang til Hamar-klubben forrige sesong, men da Tippeliga-klubben Sarpsborg 08 meldte sin interesse, valgte den tidligere Kongsvinger-spilleren Østfoldklubben. Det samme gjorde midtstopperen Pekka Lagerblom.

- Det stemmer at jeg var nære en overgang for et år siden, men nå er jeg i alle fall klar, sier Sylling OIlsen, som mener HamKam har potensial til å spille seg opp i Tippeligaen på sikt.

- Klubben har ambisjoner og jeg håper å bidra til at klubben fortsatt utvikler seg, sier Sylling Olsen som skal gjennom en medisinsk test før alle formaliteter og en toårsavtale er på plass.

Bidrar med rutine

Sylling Olsen passer perfekt i planen til Vegard Skogheim.

- Han er en rutinert spiller, og det er noe vi har sett etter. Han har spilt mange sesonger på øverste nivå, er cupmester med Aalesund og har spilt E-cup, forteller Skogheim som tror kantspilleren også kan bli en ledertype på Briskeby.

- Han er i alle fall typen til det, sier Skogen som naturligvis også vet at han har sikret seg en hurtig og ganske målfarlig spiller.

- Magnus er en meget god Adeccoligaspiller, slår treneren fast.

God i KIL

Kantspilleren har vært innom flere norske klubber, men det er antakelig tida hans i Kongsvinger som har vært hans beste periode som fotballspiller (81 kamper, 24 mål). Han spilte i KIL i 2007-2009.

Etter suksess i KIL ble han hentet til Aalesund i 2009 (56 kamper, 11 mål), før han kom på kant med trener Kjetil Rekdal og gikk til Bodø/Glimt i august 2012 (åtte kamper, fem mål)..

30-åringen spilte åtte kamper fra start for Sarpsborg 08 forrige sesong, og kom inn som innbytter 11 kamper. På sine 19 kamper i den øverste serien scoret Kongsberg-gutten tre mål, hadde en målgivende pasning og pådro seg to gule kort.

Signering nummer tre

Den franske midtstopperen med det krevende navnet Christophe Steven Charles René Psyché var Vegard Skogheims første forsterkning da midtstopperen skrev under for Hamar-klubben 15. november.

31-åringen Pekka Lagerblom blir, i følge Hamar Arbeiderblad, Hamar-klubbens andre nye midtstopper. Finnen spilte forrige sesong i finske Mariehamn, etter å ha vært proff i Tyskland noen sesonger.

Her er noen fakta om den nye midtstopperen:
2013: IFK Mariehamn i toppserien i Finland (25 kamper - et mål)
2011/12: RB Leipzig i Regionalliga Nord (åtte kamper - et mål)
2010/11: VbF Stuttgart 2 i 3. Bundesliga (30 kamper - ingen mål)
209/10: FSV Frankfurt i 2. Bundesliga (16 kamper - ingen mål)
2008/09: Al. Aachen i 2. Bundesliga (23 kamper - ingen mål)
2007/08: Al. Aachen i 2. Bundesliga (22 kamper - et mål)
2006/07: FC Köln i 2. Bundesliga (30 kamper - et mål)
2005/06: Werder Bremen i Bundesliga (seks kamper - ingen mål)
2004/05: Werder Bremen i Bundesliga (24 kamper - ingen mål)
2004: Werder Bremen i Bundesliga (åtte kamper - ingen mål)

I 2005 var han også utleid til Nürnberg i en periode.

HamKams nye midtstopper har 12 landskamper for Finland, men vi må helt tilbake til 2006 for å finne hans siste landskamp for hjemlandet.
 

Artikkeltags