Psyché klar for HamKam

Christophe Psyché signerte for HamKam under lykkeligere omstendigheter før sesongstart. Den katastrofale økonomien i klubben fører til at han med flere forlater Kamma. Etter all sannsynlighet skriver han under for Sogndal om kort tid.

Christophe Psyché signerte for HamKam under lykkeligere omstendigheter før sesongstart. Den katastrofale økonomien i klubben fører til at han med flere forlater Kamma. Etter all sannsynlighet skriver han under for Sogndal om kort tid. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I dag sikret HamKam seg sin første store forsterkning. Franskmannen Christophe Psyché (25) har skrevet under for to sesonger med Hamar-klubben.

DEL

25-åringen har de to siste sesongene spilt for Kristiansund, og er hentet inn som forsvarssjef av Vegard Skogheim.

- På sitt beste er han et helt forsvar alene, forteller en smørblid Skogheim, som mener franskamannen både vil erstatte Oddbjørn Lie og samtidig gjøre laget enda sterkere.

- Christophe har i tillegg veldig god fart, og nettopp hurtighet er noe vi kommer til å legge vekt på når vi skal hente nye spillere, sier Skogheim.

Liker "prosjektet HamKam"

Midtstopperen selv forteller at måten HamKam spiller fotball på var avgjørende da han valgte sin nye klubb.

- HamKam forsøker å spille god fotball. Det liker jeg. I tillegg har klubben et prosjekt som jeg tror kan føre laget til Tippeligaen, sier midtstopperen som hadde et kort opphold i LøvHam, før han har spilt fotball for Kristiansund de to siste sesongene.

- Hvordan vil du karakterisere deg selv som fotballspiller?

- Sterk, hurtig og aggressiv, smiler midtstopperen som trolig bærer Adeccoligaens lengste fulle navn: Christophe Steven Charles René Psyché.

Stor signering

Forrige sesong var midtbanespilleren Aziz Idris er stor signering i HamKam-sammenheng. Den nye midtstopperen er trolig minst like stor for Hamar-klubben.

- Idris kom til oss rett før seriestart. Christophe skal bruke vinteren godt sammen med oss. Han har sikkert en del å lære han også, sier Skogheim som tror signeringen er et viktig signal å sende.

- Å få ham på plass betyr at HamKam ønsker å utvikle seg videre. Denne underskriften er den første, men det kommer flere, sier Skogheim.

- Den økonomiske biten ved denne overgangen er innenfor de økonomiske rammene vi har, understreker daglig leder, Finn Juul Paulsen som legger til at franskmannen kun vil konsentrere seg om fotball som HamKam-spiller.

Ønsket utvikling

- HamKam som klubb må på sikt ha flere spillere som kun spiller fotball. Dersom vi skal ta et steg videre er det ikke mulig å kombinere jobb og toppfotball, mener Vegard Skogheim som har et godt håp om at Eirik Lamøy kan være neste signering for Hamar-klubben.

- Vi er i dialog med ham, men det er fortsatt ikke klart, sier Vegard Skogheim.

Tøff spiller

Den nye midtstopperen spilte 26 kamper for Kristiansund i 2013, scoret tre mål, pådro seg fire gule kort og et rødt kort.

- Det er heldigvis litt mindre enn hva Aziz Idris fikk av gule og røde kort, ler Skogheim og ønsker nysigneringen velkommen til HamKam.

Artikkeltags