Startskuddet

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Våren og sommeren er en fantastisk tid når det gjelder arrangementer i byen vår. Det skjer noe stort sett hver eneste helg, og i morgen starter en av de store begivenhetene. AnJazz blir i år arrangert for tredje gang. Festivalen har ikke vært noen stor suksess, i hvert fall ikke økonomisk, de to foregående årene. Det er derfor ikke en selvfølgelighet at byens befolkning fortsatt kan gå på AnJazz for å få musikkopplevelser.

Det viktigste når man lager festival er å definere rammer og mål, tenke koblinger og økonomi, jobbe langsiktig og bruke festivalen som en byggekloss til den neste. Men noe av det viktigste for arrangøren er å ha troen. Det har Anja Katrine Tomter. Med årets AnJazz har hun klart å spikre sammen et godt program.

Det aller viktigste bidraget til en vellykket festival er god musikk, og det er virkelig kvalitetsartister som gjester byen denne helga. Vi tror AnJazz virkelig kan lykkes dette året. Først og fremst på grunn av gode artister, som appellerer til langt flere enn bare jazzelskere, men også fordi Tomter har fått større sponsorer som også har tro på festivalen.

Det er gledelig om AnJazz klarer å friste publikum til å fylle konsertstedene i byen, slik at festivalen kan bestå. Hamar Music Festival gjør suksess på slutten av sommeren hvert eneste år. De brukte også litt tid på å finne et konsept som fungerer. Det håper vi AnJazz også klarer i denne delen av året.

Artikkeltags