Store stemmer bærer AnJazz

I fjor: Nora Brockstedt var et av trekkplastrene under fjorårets AnJazz. Her sammen med festivalsjefen, Anja Katrine Tomter, som i år har flere store artister på programmet.
Foto: ragnar westad

I fjor: Nora Brockstedt var et av trekkplastrene under fjorårets AnJazz. Her sammen med festivalsjefen, Anja Katrine Tomter, som i år har flere store artister på programmet. Foto: ragnar westad

Artikkelen er over 11 år gammel

Det er fire av Norges aller beste kvinnelige stemmer som er trekkplaster når AnJazz starter i morgen.

DEL

Konserten med Silje Nergaard lørdag er nærmest utsolgt og det er derfor satt opp en ekstrakonsert tidligere på kvelden.

Kvalitet
Festivalsjef Anja Katrine Tomter håper det også blir rift om billettene til de andre konsertene under AnJazz.
– Nå håper jeg alle tar på seg vårskoene og går på festival. Jeg er veldig stolt av programmet, og har veldig lyst til at det skal bli en fest. Jeg håper at mange får med seg at det er virkelig nå de har sjansen til å høre disse artistene, sier Tomter.
Det er ikke tilfeldig at det er de kvinnelige stemmene som blomstrer mest under AnJazz.
– Jeg er tidligere sanger selv, og opptatt av gode stemmer med sjel og uttrykk. Jeg gleder meg spesielt til Christel Alsos i Hamardomen. Der skal 11 år gamle Nora Foss Al-Jabri varme opp for Alsos. Hun er et skikkelig sangtalent fra Gjøvik. Jeg tror det blir en spesiell opplevelse å høre begge, sier Tomter.

Ikke bare jazz
Quality Astoria Hotell er festivalens sekretariat og festivalens kontaktpunkt. Det er også der de fleste jazzkonsertene blir holdt. For selv om Anja Katrine Tomter satser på at AnJazz skal bli en av de viktigste arrangement innen jazz, vil hun ikke rendyrke den profilen.
– Jeg er opptatt av å nå publikum, og gi et tilbud til alle som er ute etter musikkopplevelser. Derfor vil jeg ikke rendyrke jazz'en, forklarer hun.

Unik Mena-konsert
Men jazz selger det også. Til nå er det konsertene med Silje Nergaard og Morten Gunnar Larsen som selger best. Tomter vil ikke si hvor mange billetter hun har solgt på de forskjellige arrangementene, men sier salget er jevnt bra.
– Det er viktig å benytte sjansen nå. Maria Mena er ikke på noen turnè og gjør en av få konserter dette året her på Hamar i helga. Det er verdt å få med seg, sier Tomter.
Det er forhåndssalg av billetter på Billettservice, men det er også mulig å kjøpe billetter ved dørene på de forskjellige konsertsteder.

Underskudd i fjor
AnJazz er avhengig av utsolgte konserter for å gå i balanse. Det vil si opp mot 1800 publikummere.
I fjor gikk AK Tomter konserter 100.000 kroner i minus på AnJazz, men dekket underskuddet med Riverdance-forestillingen på høsten. I år håper hun at AnJazz skal bære seg selv.
Det er også flere som har tro og håp om at dette skal bli en årlig begivenhet.
– Jeg har fått inn tyngre sponsorer i år. Det er utrolig gøy at de har tro på det jeg holder på med, sier Tomter.

Artikkeltags