Vegfolket tar pinnen

Statens vegvesen tjuvstarta før de fikk stafettpinnen til årets sykkelaksjon i Hamar fra prosjektleder Per Myrvang i Sykkelbyen Hamar (sittende foran). Bak f.v.: Stig Floberghagen, Kjell Kvernevik, Hanne Finstad, Stein Erik Myren og Knut Jetlund.

Statens vegvesen tjuvstarta før de fikk stafettpinnen til årets sykkelaksjon i Hamar fra prosjektleder Per Myrvang i Sykkelbyen Hamar (sittende foran). Bak f.v.: Stig Floberghagen, Kjell Kvernevik, Hanne Finstad, Stein Erik Myren og Knut Jetlund. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Våryre syklister i Statens vegvesen rulla i gang sin sykkelaksjon allerede dagen før prosjektlederen for Sykkelbyen Hamar rakk fram med stafettpinnen.

DEL

– Neste gang det tas bilde, skal det være hundre av oss med sykkel og hjelm! lovet Hanne Finstad da hun tok imot sykkelpumpestafettpinnen fra prosjektleder Per Myrvang i Sykkelbyen Hamar.

Feier for egen dør

Finstad sier Vegvesenet er kjempegode til å feie for egen dør og delta på helsetiltak som sykling til jobben.

– Vi er også med på å utvikle prosjektet Sykkelbyen Hamar, opplyser hun. Kollega Knut Jetlund skynder seg frampå med nettadressa alle i Hamar bør merke seg i den forbindelse sykkelveg.no/hedmarken.

– Jeg oppfordrer alle til å gå inn på den nettadressen for å planlegge fine sykkelturer! sier Jetlund. På nettstedet ligger ruteforslag til forskjellige turer. I tillegg kan brukerne komponere egne ruter.

Alle er utfordret

Prosjektleder Per Myrvang forteller at alle bedrifter i Hamar er utfordra til å ta sin tørn i sykkeldugnaden som skal gjøre Hamar til landets sykkelby nummer én.

Fra før har Sparebanken Hedmark, Fylkesmannen og Norsk Tipping tatt imot stafettpinnen og lover at de vil trå til.

Statens vegvesen vil utfordre Jernbaneverket og NSB til å rulle ut med sykler fra skur og kjellere i stedet for å bruke bil til jobben.

– Alle bedrifter som deltar, må huske at det er kjærkomment med bilder som sendes til vår Facebook-side, oppfordrer Per Myrvang

Artikkeltags