– Vi tar stor risiko

@- Bilde.tekst:GAMBLER? Dyre, høyprofilerte artister er booket til neste års Hamar Music Festival. Festivalleder Jørn Nielsen innrømmer at det er risikabelt å drive i festivalbransjen. Foto: Jo E. Brenden

@- Bilde.tekst:GAMBLER? Dyre, høyprofilerte artister er booket til neste års Hamar Music Festival. Festivalleder Jørn Nielsen innrømmer at det er risikabelt å drive i festivalbransjen. Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi har turt litt ekstra denne gangen, innrømmer festivalsjef Jørn Nielsen i Hamar Music Festival etter å ha satt rekord i pengebruken på bookinger.

DEL

Det er nærmeste slik at man hørte et gisp da det ble klart at Hamar Music Festival hadde signert det svenske storbandet Kent til festivalen.

Denne gangen har vi turt litt mer, selv om vi ser på oss selv som nøkterne.

Gammel drøm

– Det er en drøm vi har hatt i mange, mange år som endelig har gått i oppfyllelse. De siste fem årene har vi jobbet med å få Kent til Hamar, og plutselig klaffet det med datoen. Tidligere har festivalen kræsjet med midtsommerfestene i Sverige, som jo er svenskenes 17. mai.

– Hvordan fikk dere til slutt dette i orden?

– Vi arrangerer i år den 14. festivalen, og det er klart at vi etter hvert har fått mange kontakter i musikkmiljøene. Denne gangen ble det suksess.

Ikke bare er Kent klare. De siste ukene har festivalen sluppet beskjeden om at to av Norges fremste artister, Maria Mena og Jarle Berhoft, kommer til Hamar i juni.

– Vi har jublet og skuldrene har senket seg, for allerede i desember tror vi at vi skal klare å fylle opp Strandgateparken neste år. At vi har fått solide artister så langt slår ut forhåndssalget av festivalpass som åpnet for en uke siden. Jeg tror aldri vi har solgt så mange pass så tidlig før, sier Nielsen.

Og nulig slapp Nielsen og hans lag enda en nyhet. Det legendariske amerikanske funk-rock-bandet Mother’s Finest, som ble etablert allerede på 70-tallet, kommer til Hamar.

De står bak radiohits som «Fire», «Don’t Wanna Come Back», «Love Changes» og «Piece Of The Rock».

– Et fyrverkeri av en oppvarmingskonsert før Kent går på scenen.

Ikke penger

– Dyre signeringer?

– Ja, denne gangen har vi turt litt mer, selv om vi ser på oss selv som nøkterne. For i festivalbransjen er det ikke store penger å tjene.

Og enda gjenstår det minst fem artister som må bookes til Strandgate-parkene. I tillegg skal det skje mye på klubbscenene i byen 28. juni–1. juli.

– Reservene svis av?

– Vi skulle gjerne hatt fire-fem millioner kroner på bok, vi, slik som er vanlig i næringslivet for øvrig. Men i denne bransjen er det fort gjort å ta stor risiko.

– For stor risiko?

– Kanskje. Men i år har vi sikret oss med å booke godt vær til festivalen. Værmanagementet har sagt ja.

Artikkeltags