(Hamar Dagblad)

Hamar kulturhus satset på intime, lavmælte og stemningsfulle konsertopplevelser i Multisal Pauline Hall.

Det ble en suksess.

Nå er høstens artister klare.

─ Dette er en variert konsertserie som er blitt svært godt mottatt av publikum, og vi har fått tilbakemelding om det dette er noe det ønskes mer av, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen, som er glad for å kunne annonsere to ytterst spennende artister i høst: Ellen Andrea Wang trio, fredag 20, oktober og Ice Music med Terje Isungset fredag 3. november.

Stiller som trio

Nå er Ellen Andrea Wang endelig ute med sin etterlengtede debutoppfølger, og slapp sitt andre album «Blank Out» 15. september til strålende kritikker. Albumet er i «en klasse for seg selv», ifølge Dagsavisen.

Wang har skrevet all musikk på albumet og vært produsent, men med seg på laget har hun en tradisjonell besetning av utradisjonelle folk: Andreas Ulvo (tangenter) og Erland Dahlen (trommer). Alle tre kommer til Hamar kulturhus og Lydhør fredag 20. oktober.

Ismusikk

Fredag 3. november kan publikum få seg en unik og enestående opplevelse, når musiker, komponist og verdens eneste ismusiker, Terje Isungset gir oss lyden av is.

Icemusic har blitt et kjent begrep i verdenssammenheng gjennom turneer, plater, intervjuer, filmer og TV-program.

Nå er Isungset aktuell med nytt album, med et tydelig miljøfokus, der is fra mange av jordas største og viktigste is-ressurser har blitt til instrumenter – deriblant 1000 år gammel is fra norske breer, isfjell fra Grønlandsisen (alder ukjent), 100 år gammel is fra sydpolen og 700 år gammel isbre-is fra de italienske alpene.

Til «Lydhør» har Terje med seg Kerim Nisancioglu, professor i klimadynamikk ved Bjerknessenteret og UiB. Sammen har de utviklet en faglig og kunstnerisk ramme rundt den smeltende Grønlandsisen og publikum får en innføring isens utvikling i nordområdene, og særlig Grønlandsisen.

– Vi garanterer en spektakulær og enestående opplevelse med Isungset og hans isinstrumenter. Ingen andre i verden jobber med ismusikk på profesjonelt nivå og det finnes heller ingen andre som gir iskonserter innendørs, sier Ryen.