Hamar-seier i prestisjetunge BAFTA for dataspill i London.

Her var Hamar og Norge nominert til pris i kategorien Games Beyond Entertainment med spillet «Mitt barn: Lebensborn».

Og det var Sarepta og Teknopilots spill som vant i konkurranse mot spill som «Celeste», «Life is Strange 2», «11-11: Memories Retold», «Florence» og papplekene «Nintendo Labo».

Catharina Bøhler (Sarepta) og Elin Festøy (Teknopilot) gikk opp på scenen for å takke for prisen.

Og Festøy leverte et sterkt beskjed fra scenen, rettet mot de overlevende Lebensborn-barna:

– Denne tildelingen er for dere, som spillet også var for dere.

– Vi er overlevende fra en livstid med mishandling. Vi ble straffet for å ha båret genene til fienden i andre verdenskrig. Men vår lidelse er også lidelsen til barn som blir født til soldater i dag. Etter hver krig gjentar historien seg, og barn blir sett på som symboler på fienden i stedet for de uskyldige barna de er. Våre barn.

– Så takk, BAFTA, for å hjelpe til med å få fram vår historie til verden. Vi må lære fra historien, slik at vi ikke gjentar feilene fra fortiden og for å hjelpe de unge, forsvarsløse barna i dag. Vi trenger at folk stiller seg opp for dem og bry seg. Tusen takk.

Talen ble møtt med stående applaus.

I spillet skal Karin og Klaus overleve hverdagen etter krigen, finne ut hva som skjedde med foreldrene og skaffe seg en bedre framtid.

– Spillet er et omsorgsspill om barn som er født av krig og ble lansert 8. mai, på selve frigjøringsdagen. For det var i det vår krig endte at deres krig startet, fortalte Sarepta Studios daglige leder, Catharina Bøhler, til Hamar Dagblad tidligere i år.

Spillet har siden lansering i mai 2018 solgt over 150.000 eksemplarer verden over, blitt nevnt på listen over de beste spillene i 2018 hos blant annet Polygon og The New Yorker og vant den norske Spillprisen for Beste Spill Liten Skjerm 2018.

British Academy Games Awards er en av de mest anerkjente spillprisene globalt. Erna fikk prøve sterkt Hamar-spill om lebensborn.