(Hamar Dagblad)

– Plug and play. Her skal du kunne leie deg en kontorplass og få alt du trenger, sier Anne-Lise Øien hos gårdeier, Realkapital Corporate Finance AS.

Samler alle

DnB har for lengst dratt til CC Stadion og Strandgata 41 står tomt. Men på en påkostet nettside kan man se planene som nå er lagt for bygget.

Det skal nemlig brukes et titalls millioner kroner på oppussing for å gjøre om 4.800 kvadratmeter tidligere banklokaler til smartkontorer og skape en utviklingsarena og arbeidsfellesskap for opptil 200 arbeidsplasser midt i byen.

– Vi fikk ideen om å lage et innovasjons- og veksthus som skal være et fleksibelt arbeidssted for startups, gründere, entreprenører, frilansere og etablerte bedrifter. Drømmen er å skape et spennede tverrfaglig miljø i Hamar, sier Øien.

«Hvelv 41 skal bli et sted for dem som tenker nye tanker og som vil vokse seg store. Ikke nødvendigvis i antall ansatte, men i kompetanse og suksess», heter det på nettsiden.

Gårdeierne har allerede fått signert sin første kontrakt: en signering som åpenbart passer profilen til det nye kontorbygget svært godt.

– Vi tok kontakt med høgskolen, med Hamarregionen Utvikling og med klyngene, og den første kontrakten vi fikk i land var med Hamar Game Collective, som skal ta to tredjedeler av andre etasje. Og vi er i spennede dialoger med andre potensielle leietakere, sier Øien hemmelighetsfullt.

– Interessen har vært veldig stor.

Drop-in-kontorer

Den største forandringen skjer i første etasje. Her skal man lage smartkontor «for skapende, nytenkende, mobile og urbane nomader».

- Vi kan tilby dropinkontorer eller møterom for en time. Det er mye konsulentvirksomhet i Hamar og mange trenger prosjektplasser for en dag eller kanskje ti dager i måneden. Her er det bare å komme til en pult, plugge seg inn og man er på nettet. Mye bedre enn å sitte og jobbe på et hotellrom.

– Vi drømmer om et levende, dynamisk miljø, med en miks mellom faste leietakere og folk på prosjekt.

Og det skal være stor grad av frihet.

– Man kan leie seg inn på ettermiddager. Prisene blir rimeligere om man etterspør en kontorplass etter klokka 17.

– Hva mener dere er fordelene med å komme sammen på denne måten?

– Vi tror på merverdien av det å sitte sammen. Dette er jo framtidens kontorplass og framtidens måte å tenke jobb. Å skape nye ideer, å hjelpe hverandre i et tverrfaglig miljø, er en trend. Slike løsninger finnes i steder som Amsterdam, London og Oslo, og erfaringene herfra har vært veldig positive.