(Hamar Dagblad)

Håpet er at han igjennom å sykle fra Hamar til Stavanger og tilbake igjen til Hamar kan få folk til å åpne øynene for et tema han selv brenner for: Syke barn.

Prosjektet startet i fjor hvor hamarsingen Roger Likvern syklet fra Hamar til Trondheim og hjem igjen – en tur på drøye 90 mil. På sykkelturen samlet han inn penger på sin vei, og han fikk inn totalt 15.000 kroner. Disse gikk til Barneavdelingen ved Rikshospitalet.

Lengre tur

I år er ruten lengre, han har lært av erfaringene fra i fjor og målet er mer penger. Det som samles inn går til nyfødtintensivavdelingen ved Ullevål.

– Hvis jeg med mitt prosjekt kan bidra til at det kommer fram noe positivt i media, og at ungene våre som skal bygge dette landet får en god start på livet, så har jeg oppnådd noe, sier Roger til Hamar Dagblad.

Han vet ikke hvor mye han klarer å samle inn i år, men håpet ligger på 25.000–30.000 kroner.

– Jeg ønsker at jeg får inn så mye som mulig, og hadde jeg en gang kommet opp mot 100.000 kroner..., sier Roger drømmende, før han legger til:

– Ingen ting er umulig!

Han sier selv at beløpet kanskje ikke blir av de største, men han er allikevel klar på at alle monner drar.

Motiverer til trening

Roger bruker prosjektet til å motivere seg selv for å trene vinteren igjennom. I 2015 tilbrakte han nærmere 1000 timer med trening, og tilbakela 900 mil på sykkelen.

– Det blir mye trening ved siden av fulltidsjobben min. Halvannen time på morgenen før jobb, og et par-tre timer om ettermiddagen. Men så er det blitt en livsstil for meg. Kan jeg kombinere den livsstilen med å få satt gode saker i fokus, så er det verdt det, smiler Roger.

Trenger hjelp

Med seg på turen har Roger i år fått med seg flere syklister, slik at de blir en gjeng som forhåpentligvis gjennomfører sykkelrittet.

– Hvis flere ønsker å følge turen så har jeg ingen til å kjøre følgebilen enda. Den er jeg nødt til å ha. Jeg trenger i hvert fall to personer som er kompetente til å ta på seg oppdraget, sier Roger som føler seg både fysisk og psykisk klar for sykkelturen.

Han håper saken han tilbakelegger de 143 milene for får det fokuset han mener de fortjener, og at han får samlet inn penger til formålet. Turen til Roger starter 4. juli.