(Hamar Dagblad)

– Det skal bli veldig fint å se Mjøsa! sier artisten Sondre Justad når han får høre om lokasjonen til den nye musikkfestivalen Tjuven Musikkfest.

Han kommer 4. august sammen med artistene Silya, Lissie, Adam Douglas og Bigbang til festivalen som overtar etter musikkdagen på Tjuvholmen-området.

Konsertyndling

– Har ikke Toto, Kim Larsen og Return vært der tidligere? Det er rått å få oppleve nye festivaler. Jeg liker å komme til byer som drar i gang nye arrangementer. Man blir i en slags høytidsstemning.

Justad har blitt radioyndling etter at han slapp debutalbumet «Riv i hjertet» oktober 2015. Albumet lå på VG-lista i over ett år. Seks av ti spor ble radiolistet.

I mars i år kom andrealbumet «Ingenting i Paradis».

Artisten har over 20 millioner streams og flere utsolgte turneer bak seg. Og nylig gjorde han en sterk opptreden, der han balanserte på stige og buktet seg ute i folkehavet under den TV-overførte VG-lista-konserten på Rådhusplassen.

– Det var et kick, så mye folk at det var absurd! I år hadde jeg lyst på å utfordre formatet litt. Målet var å komme så tett som mulig på publikum, så da matte jeg leke meg litt. Det hele var et stunt, og vi hadde ikke øvet på dette med kameraer på forhånd. Jeg sendte bare et varsel til NRK om at jeg kom til å bevege meg ut i publikum.

I 2014 varmet han opp for Marit Larsen i Hamar. Siden har selv blitt en konsertfavoritt på scener og festivaler i Norge.

Til høsten blir det mye reising: Ti festivaler og 30 klubber skal få besøk av Henningsvær-artisten:

– Mange artister sier at de blir slitne av å spille konserter. For meg er det motsatt. Jeg får energi av det.

– Og det å være på tur med en fantastisk gjeng musikere og kompiser, nøye utvalgt for å følge meg på veien, betyr mye for meg. Når jeg ikke får reise rundt og spille, oppstår det en mild depresjon, sier Justad og legger til:

– Det er dette jeg virkelig har lyst til å gjøre.

– Godt forhåndssalg

Espen Solheim Røhne i Venues har sammen med kommunikasjonsbyrået ANTI gjort en endring på det som før var musikkdagen til Tjuvholmen Arena. Dermed ble Tjuven Musikkfest en realitet:

– Vi gjorde profilendringen for å lokke med oss litt yngre krefter og for å vise at vi har satt en ny kurs i forhold til de som har vær tidligere, forklarer Røhne.

– Tjuven Musikkfest er basert på musikkdagen og de flotte årene som Tjuvholmen Arena leverte gode arrangementer. Men vi ville ha en kursendring og en endring i programmet for å favne bredere.

Billettsalget har pågått siden i vår.

– Forhåndssalget har gått kjempebra, og vi har backing fra publikum og næringsliv. Hvis været blir godt, så vil vi få fine tall. Vi føler oss uansett godt rustet for arrangementet.

– Hva er ambisjonen med Tjuven Musikkfest på sikt?

– Etter at Hamar Music Festival ble borte så har det vært et vakuum. De var glimrende ambassadører for byen. Men man har savnet en festival på Hamar, som hele byen kan være stolt av og involvert i. Vi ønsker å ta den posisjonen.

– Kan det bli en festival som strekker seg over flere dager?

– Det er lurt og sunt for etableringen av vi starter med en endagsfestival. Så får vi se hva publikum til slutt ønsker seg. Men det vil jo være naturlig å bruke en helg på musikken. Etter hvert.