Denne luftputebåten vil Redningsselskapet ha på Mjøsa – året rundt

SAMLER INN: Her er Redningsselskapet igang med innsamlingsaksjonen på nett.

SAMLER INN: Her er Redningsselskapet igang med innsamlingsaksjonen på nett.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Redningsselskapet har begynt innsamlingen til en luftputebåt som skal gå på Mjøsa. Også på vinteren.

DEL

– Nå håper vi at folket i Mjøsregionen engasjerer seg, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet til Hamar-dagblad.no.

Redningsselskapet ønsker seg en luftputebåt på Mjøsa, og har nå startet en egen nettaksjon for å samle inn penger til formålet

– Vinterstid er det mye aktivitet på islagte Mjøsa. Barn og voksne, tenåringer og eldre bruker alle Mjøsa på fritiden. Dessverre er ikke alltid isen trygg og det kan forekomme ulykker for dem som benytter Mjøsa til isfiske, skøyter eller andre aktiviteter.

– Redningsselskapet ønsker å ivareta beredskapen på Mjøsa, også vinterstid. Løsningen er en Hoovercraft, luftputebåt. Dette er et fartøy som vil kunne være til stede på veldig kort tid. Fra basen på Gjøvik kan Redningsselskapet med denne hovercraften dekke hele Mjøsa i løpet av cirka en time.

– Vi har fått en veldig støtte til initiativet vårt fra brann, politi og AMK rundt Mjøsa, fordi dette vil være med på øke beredskapen, sier Pedersen.

– Vi ser at bruken av Mjøsa øker sterkt, også på vinterstid. Nå trenger vi å gjøre forholdene tryggere for lokalbefolkningen, for turister, ja, alle brukere av innsjøen. Også på vinterstid.

I skrivende stund er det bare kommet inn 2.150 kroner til prosjektet, som er ventet å ha en totalkostnad på to millioner kroner. Redningsselskapet lover å bestille båt når man har samlet inn en million kroner.

Ifølge Redningsselskapet er det behov for en slik båt. Mellom 2013 og 2016 ble det blant annet registrert 13 personer som gikk gjennom isen og som tenkte hjelp.

– Antall folk som trengte hjelp er nok mye høyere enn disse tallene vi har.

Foreløpig har Ringsaker (70.000 kroner), Gjøvik (60.000 kroner) og Stange kommune (42.000 kroner) gitt økonomisk støtte til saken. 172.000 kroner til sammen.

Østre Toten kommune har ennå ikke avklart om de vil gi til aksjonen.

Artikkeltags