Norske kjendiser, blant dem Anette Bøe, tester behandlingen som har slått stort ann kjendiser i USA. Blod suges ut fra en arm, og en del av det sprøytes inn igjen - i ansiktet.

Ansiktssprøyte

Det er NFHS Kompetansesenter i Hamar som har inngått et samarbeid med elverumsfirmaet Parken Laser og Smerteklinikk om å tilby en rekke nye behandlinger til hamarsinger, deriblant PRP (Platelet Rich Plasma), eller på folkemunne «vampyrbehandling», til sine kunder.

– Det stikker litt, men jeg er ikke redd, sier Øland mens sykepleier Merete Enger setter sprøyte i ansiktet.

PRP skal visstnok ha mange gunstige effekter – deriblant fornye huden. Pasientens blod kjøres igjennom en prosess  (blodet sentrifugeres, slik at blodplater og cytokiner skilles ut)og blodet reinjiseres.

Kritikerne sier at behandlingen har ltten effekt, mens tilhengerne mener den gir effekter på mange områder, og at behandlingen er helt uten bieffekter i og med at det er pasientens eget blod som brukes i prosessen.

Strammere hud?

Kari Øland er ikke sprøyteredd, og synes heller ikke at "vampyrbehandlingen" er spesielt smertefull:

– Jeg håper at huden blir litt strammere og freshere, og kanskje blir jeg kvitt noen linjer, sier Ørland og smiler.

– Alle som har fått behandlingen har sett resultater umiddelbart. Men den største forandringen ser man først etter to til seks uker etter behandlingen. PRPen opererer i kroppen i inntil 18 måneder etter behandlingstidspunktet, forklarer Enger.

Og selv om behandlingen er kalt opp etter vampyrene, så kan du spise hvitløk både før, under og etter behandlingen...