(Hamar Dagblad)

Stemningen er hjertelig og varm når gjengen som i fjor arrangerte Julekveld på Gregers igjen samles for å planlegge dette årets julekveld.

– Hei og takk for sist, så hyggelig å se deg igjen, smiler Margrethe Nordby fra Hedmark Røde Kors og deler ut en klem i det Rigmor Søberg kommer inn i lokalet. Hun var med som frivillig på julekvelden i fjor, og stiller med glede opp en gang til.

– Det var så positivt, så givende og så fint. I jula er det lykken som skal stå i fokus, og det blir det på kvelder som dette. Det er en tankevekker i det materielle fokuset som jula ofte får, sier Søberg.

Blitt tradisjon

Nå som det arrangeres for fjerde år på rad tillater arrangørgjengen å bruke ordet tradisjon om julekvelden på Gregers. Hit inviteres mennesker i lokalmiljøet som av ulike grunner er alene denne kvelden til et gratis arrangement.

– Vi merker at det er mange som setter stor pris på tilbudet, og det har vært en jevn økning av påmeldinger, forklarer Nordby. Hun ønsker samtidig å oppfordre alle som kunne tenke seg å feire julekvelden på Gregers til å melde seg på så raskt som mulig.

– Vi har et tak på rundt 100 gjester, så her er det førstemann til mølla som gjelder.

Nordby oppfordrer også folk til å melde seg som frivillige.

Endrer ikke tradisjoner

Programmet for julekvelden i år blir ganske likt som i fjor. Man forandrer ikke på gode tradisjoner, selv om gjengen iblant tar seg noen små friheter. 

– I fjor endret vi fra hvite til røde duker. Det var suksess, så det tror jeg vi fortsetter med. Men noe særlig større forandringer kan vi ikke ha, ler arrangørgjengen.

Det blir tradisjonell norsk julemiddag med et svinefritt alternativ. Det blir julesanger, og gang rundt juletreet blir også gjennomført, om enn på en noe kreativ måte.

– I fjor var vi så mange at vi ikke fikk plass til alle rundt juletreet. Da dannet vi i stedet en lang lenke og gikk rundt i lokalet istedenfor – til stor fornøyelse blant gjestene, smiler Anne Thingstad Eriksen fra Hamar Frivillighetssentral.

Julegaver

I tillegg til de kjære tradisjonene en vanlig norsk jul inneholder lover også gjengen julegave til alle gjestene. For å få til dette trenger de hjelp.

– Vi håper på god hjelp fra Hamars befolkning slik vi har fått tidligere. Hvis du har en ekstra julegave du kan tenke deg å gi bort, pakk den inn og merk den med gutt/jente og omtrentlig aldersgruppe, så skal vi finne en passende mottaker av gaven, sier Elisabeth Grønningen Rognmo fra Maxi. Gaver kan leveres fra torsdag 15. til søndag 18. desember i en slede som settes fram på Maxi eller i informasjonsdisken på CC Stadion.

Står sammen for kvelden

Ved hjelp av Hamars befolkning blir det gaver. Ved hjelp av Hamar kommune blir det mat. Ved hjelp av Gregers blir det lokale. Det er så mange som stiller opp for å få dette til å bli et vellykket arrangement at arrangørene ikke tør å ramse opp alle sammen.

– Næringsliv og personer bidrar med stort og smått. Alt fra pynt på veggene til sjokolade til kaffen, så dette er en morsom kveld å arrangere. Her jobber vi sammen og resultatet blir en kveld som samler hele byen i en fin blanding av alder og kulturer, smiler Thingstad Eriksen.

Hun og resten av gjengen ønsker alle som måtte ha lyst varmt velkommen til Julekveld på Gregers.