Opprop mot Pokémon Go

SKAPER URO: Pokémon Go-spillet skaper uro blant beboere i Hamar. Her en pokémon på Stortorget i byen. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

SKAPER URO: Pokémon Go-spillet skaper uro blant beboere i Hamar. Her en pokémon på Stortorget i byen. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 3 år gammel

Hamar politistasjon har mottatt et opprop fra beboere i Strandvegen i Hamar, som ønsker hjelp til å fjerne uønskede plasseringer av Pokémon Go-punkter, såkalte pokéstops.

DEL

I oppropet, som også er sendt til flere offentlige myndigheter, deriblant Hedmark fylkeskommune, ber beboerne politiet om bistand til å fjerne pokéstops. Dette er punkter som tiltrekker seg Pokémon Go-spillere.

Les også: Nytter ikke å kontakte politiet

– Spillet er etter hva vi forstår utviklet for gående og syklende, men faktum er at svært mange kjører privatbil i kontakt med spillet. Beboerne langs Strandvegen har observert en betydelig trafikkøkning etter at spillet ble lansert. Trafikken strekker seg over hele døgnet og forstyrrer nattesøvnen til mange, siden bilistene stopper opp og lar bilen gå på tomgang i forsøk på å få fangst, heter det i oppropet, der det påpekes at Strandvegen er et friluftsområde, og at all biltrafikken er svært uheldig og trafikkfarlig.

LES OGSÅ: Pokémon-feberen herjer i Elverum (Ø+)

Beboerne ber om hjelp til å få fjernet tre angivelige pokestops langs Strandvegen i Hamar.

– Vi forstår ikke at en privat spillaktør har lov til å ta seg til rette på denne måten uten at myndighetene griper inn. Her må norske politikere på banen og ta kontrollen, står det i oppropet.

Artikkeltags