(Hamar Dagblad)

Det er mye logistikk som skal på plass før 8000 mennesker skal innta Stortorget i Hamar sentrum på lørdag. I den forbindelse er det noen ting som kan være lurt å vite, og kultursjef Morten Midtlien gir oss oversikten.

– Møt opp i god tid! Det tar lang tid å slippe inn 8000 mennesker på en arena, og hvis alle tenker at de skal komme halv ni er det ikke sikkert at alle får med seg konserten, sier kultursjefen.

Han opplyser at arenaen åpner klokken 18, med inngang fra Kirkebakken. Klokken 20 begynner sønnen til Sting, Joe Sumner, å varme opp publikum.

– Tiden før konserten vil bli en hyggelig og sosial møteplass hvor man antagelig møter venner og kjente, så møt opp i god tid, er oppfordringen til Midtlien.

LES OGSÅ: Sting kommer til Hamar

Ikke ta med klappstolen

Andre ting som kan være verdt å merke seg er at det er meget begrensede muligheter for å ta med seg ting inn på arenaen.

– Klappstolen får du ikke med deg inn, og vi anbefaler at folk lar sekker og bagger ligge hjemme. Hvis folk har med seg slikt vil innslippet ta ekstremt lang tid, forklarer Midtlien, som håper at publikum kan bidra til en så enkel gjennomføring som mulig.

Mat og drikke vil det bli muligheter til å kjøpe inne på torget, og flere restauranter har åpent under konserten.

– Jeg håper resten av byen også blir med på å lage god feststemning i Hamar. Vi, og Hamarregionen Reiseliv legger opp til å ha mye aktivitet i byen denne dagen, sier Midtlien.

LES OGSÅ: Sting-konserten er utsolgt

Ta billig buss

Trafikkbildet i Hamar blir også preget av den store konserten. Fra klokken 15 stenges Grønnegata, omtrent på samme steder som det gjøres på 17. mai. Hedmark trafikk vil tilby busser for en 10-kroning - et tilbud kultursjefen håper mange benytter seg av.

– Det er ikke flust med parkeringsplasser i Hamar sentrum, så det er viktig å planlegge hvordan man kommer seg til arenaen den dagen. Bilen bør man la stå. Når Hedmark trafikk tilbyr en slik fantastisk mulighet med billig buss, må jeg anbefale folk å bruke det, sier Midtlien og legger til at å sykle eller å gå også kan være gode alternativer.

Per nå ser værvarselet veldig lovende ut for konsertdagen, og Midtlien er klar for å ta i mot både lokale og tilreisende gjester.

– Vi gleder oss storveis, sier han entusiastisk.

LES OGSÅ: En nær-Sting-opplevelse

Flere slike arrangementer?

Nå blir dette et prøveprosjekt for arrangørene, men slik som samarbeidet har vært fram til nå ser Midtlien muligheter for flere prosjekter.

– Vi hadde ikke fått til dette uten alle samarbeidspartnerne. Nå skal vi evaluere dette etter konserten, men det har vært veldig positivt fram til nå, sier Midtlien og tenker videre på Hamar og torgets utvikling.

– Vi må tenke på slike arrangementer igjen. Kanskje ikke hvert år, men annenhvert år, tenker kultursjefen høyt.

Konserten har kommet i stand etter et samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues.