Spissen ble byttet inn etter halvspilt annenomgang på Briskeby, og bare et halvt minutt senere hadde han satt inn 2-1 med pannebrasken og avgjort kampen for Aalesund.

Lars Bohinens menn har med seieren 29 poeng på 11 kamper og leder med åtte poeng på annenplasserte Sandefjord før Vestfold-laget spiller senere søndag.

AaFK-spiss Niklas Fernando Castro sendte gjestene i en tidlig ledelse med en nydelig scoring etter 11 minutter. Den tidligere Vålerenga- og Kongsvinger-spilleren banket til fra 25 meter og i mål.

HamKam skapte mange farligheter mot serielederen, men klarte ikke å få uttelling før pause. 20 minutter etter hvilen var det riktignok balanse i regnskapet. Simen Nordli satte ballen i mål fra cirka fem meter.

Men det tok ikke lang tid før gjestene skulle slå tilbake. Bohinen byttet inn Gueye. Han brukte cirka et halvt minutt på å sende Aalesund tilbake i ledelsen. Spissen headet på bakre stolpe, og selv om HamKam-keeper Lukasz Jarosinski var på ballen, konkluderte dommeren med at den hadde vært over streken.