Søndag møtes Hamarkameratene og Elverum til duell på Briskeby i Adeccoligaen. Men allerede fredag morgen utfordret HamKams supportere, Briskebybanden, til duell mot Elverums supportere, NLQS.

«Et rykte vil ha det til at jorda er rund, men man tror ikke på hva som helst i Elverum – Velkommen til Hamar som slakt», står det på plakatene, som ble hengt opp flere steder i Elverum.

LES OGSÅ: HA-redaktør: - Elverum er helt blottet for fotballkultur

Vil skape blest

– Det er et forsøk på å skape litt liv rundt kampen før helga. Det er selvsagt med en god dose humor. Vi forsøker å engasjere Elverumspublikummet til å ta turen til Hamar. Derfor har vi hengt opp plakatene på flere offentlige steder, sier nestleder i Briskebybanden, Gaute S. Pedersen til Østlendingen.

- Hva tror du om kamputfallet da?

- For å være ærlig, så har jo HamKam stort sett slitt i lokaloppgjørene, sist mot Brumunddal. Men dette skal være grei skuring. Det kan være avgjort allerede til pause. Så får jeg heller bite i meg ordene i ettertid, ler Pedersen.

Respekterer Elverum

Men han innrømmer at han har respekt for Elverum, selv om han tror Ham-Kam vinner.

– HamKam akkurat nå ser veldig bra ut. 2-0 mot Mjøndalen var sterk seier, det er ikke mange lag som har kun én sjanse i mot på 90 minutter. Et eventuelt tap mot Elverum nå hadde vært surt. Men da er jeg nok mer forbanna over eget lag. Elverum har fortjent plassen i Adecco, sier Pedersen.

«Et rykte vil ha det til at jorda er rund, men man tror ikke på hva som helst i Elverum », bygger på en gammel Ole Paus-låt, mens «Velkommen til Hamar som slakt», er hentet fra en gammel sang av Alf Prøysen.