Slik er Nersveens nye fotballhverdag: – En uvant situasjon

CUPDRAMA: Peder Nersveen (nummer to fra venstre) og resten av HamKam-gutta hadde Start i kne, men røk til slutt ut av cupen etter straffesparkkonkurranse.

CUPDRAMA: Peder Nersveen (nummer to fra venstre) og resten av HamKam-gutta hadde Start i kne, men røk til slutt ut av cupen etter straffesparkkonkurranse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag fikk Peder Nersveen en sjelden mulighet fra start, da HamKam røk ut av cupen på verst tenkelige måte.

DEL

Nersveen spilte samtlige 120 minutter sentralt på midtbanen da HamKam til tider kjørte over eliteserielaget Start, men tapte i straffesparkkonkurransen etter Lars Brotangens straffemiss.

Dermed tok cupeventyret slutt i fjerde runde for hamarsingene.

– Det er surt å ryke på den måten. Vi er det klart beste laget og har muligheter til å avgjøre kampen. Da er det naturligvis ekstra surt. Det er følelsesladet å tape på den måten, sier Nersveen.

Den tidligere Elverum-spilleren tok i vinter steget fra moderklubben til 1. divisjonsklubben HamKam.

Der har det blitt begrenset med spilletid for 25-åringen. Torsdagens kamp var Nersveens tredje hele kamp for grønnbuksene, alle i cupen.

– Det er veldig uvant for meg å ikke være fast i en ellever, men jeg trives i grunn med den situasjonen jeg er i. Jeg har fått det jeg kom form med tanke på nye utfordringer og det å måtte spille meg til en plass i elleveren, framfor å forsvare en plass. Det har vært sunt for meg og vært bra for min utvikling, sier Nersveen, som innrømmer at det mentale i det å måtte kjempe for en plass på laget, er positivt.

– Det har gitt meg noe nytt med tanke på motivasjon i treningsarbeidet. Det stiller høye krav til meg hver eneste dag, for konkurransen på plassene jeg er aktuell for, er knalltøff.

Med tynt kampgrunnlag ble onsdagens lange cupkamp en tøff påkjenning, men Nersveen er godt fornøyd med det han og laget presterte.

– Det var moro å spille og jeg føler selv jeg gjennomfører en god kamp på midten. Men ettersom jeg ikke har spilt så mange kamper den siste tiden, ble det tøft mot slutten. For laget sin del så synes jeg vi viser at vi har et bra toppnivå når vi til tider spiller ut et lag som Start. Det lover godt for det som skal skje videre, sier HamKam-spilleren.

Artikkeltags