– Har full tillit til Erlandsen

ARNE ERLANDSEN

ARNE ERLANDSEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(HamKam-Molde 0-1) Til tross for en svak sesong og nedrykk til 1. divisjon tyder mye på at Arne Erlandsen er HamKam-trener også neste sesong. – Alle skal evalueres, men Arne har full tillit, sier klubbdirektør Truls Haakonsen. Det viktigste nå er at vi ikke leter etter bortforklaringer. Vi må være dønn ærlige på at vi har vært for dårlige denne sesongen, og at vi derfor rykker ned.

DEL

HamKam satte i går kveld rekord i antall nedrykk fra øverste nivå i norsk fotball. Alt håp om kvalikplass forsvant med Aalesund-seier mot Lillestrøm, og en skuffende svak forestilling av HamKam. Truls Haakonsen måtte skuffet konstatere at klubbens åttende nedrykk var et faktum. Trenerens framtid er et naturlig spørsmål i en slik situasjon. Men Haakonsen går langt i å frede Arne Erlandsen.

– Både spillere, trenere og klubben for øvrig skal evalueres grundig. Men jeg har ingen grunn til å tro at Erlandsen ikke er trener her også neste år, sier Haakonsen.

– Skal opp igjen

Arne Erlandsen selv er også innstilt på å fortsette.

– Jeg har to år igjen av kontrakten, og er innstilt på å fullføre den. Nå får vi evaluere den sesongen som har vært, og starte jobben for å være best mulig rustet til 1. divisjon neste år. Vi skal rykke opp igjen i 2009, forsikrer Erlandsen.

Han var naturlig nok skuffet over nedrykket – og at laget hans ikke klarte å prestere bedre mot Molde i går kveld. Selv om det ikke fikk noen stor betydning ettersom Aalesund slo Lillestrøm.

– Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å skape mer på hjemmebane. Men jeg kan ikke klage på innsatsen til spillerne, sier Erlandsen som opplevde sitt første nedrykk i sin trenerkarriere.

Får konsekvenser

Truls Haakonsen kan ikke gi noe eksakt tall på hvor mye nedrykket vil koste klubben. Styreleder Erik Stensrud har tidligere anslått at det dreier seg om 10-13 millioner kroner.
Det får også konsekvenser for den sportslige satsingen.

– Vi får mindre å rutte med, og vi må se nærmere på hvordan vi kan bruke ressursene mest mulig effektivt. Men jeg tror vi skal klare å få et godt sportslig opplegg og vinne Adeccoligaen neste år, sier Haakonsen.

Det som synes helt klart er at spillerstallen må slankes.

– Vi har 26 spillere på kontrakt i dag, og så mange har vi ikke råd til i 1. divisjon.
Det ligger derfor i kortene at flere spillere vil forsvinne fra Briskeby. Bare fem spillere står uten kontrakt etter denne sesongen, deriblant Jan Michaelsen (legger opp) og Marcus Pedersen (til Strømsgodset). Innleide Ante Vitaic er blant dem som er høyst usikre.

– Vi må regne med at de beste spillerne er attraktive for andre klubber. Og vi har heller ikke noe ønske om å beholde de spillerne som ikke er motivert for 1. divisjon, sier Haakonsen, som selv er innstilt på å fortsette som HamKams klubbdirektør også neste sesong.Les mer i papirutgaven.


Artikkeltags