Gå til sidens hovedinnhold

Marcus Pedersen har lagt den tøffe tiden bak seg

Artikkelen er over 13 år gammel

Nesten to år med skader og feil fokus utenfor banen har satt HamKam-helten Marcus Pedersen (18) tilbake, men nå har unggutten lagt om livsstilen og ofrer alt for fotballen.

– Jeg har ikke vært flink nok utenfor banen. Det gjelder kosthold, søvn og slike ting. Jeg ville være gutt, samtidig som jeg spilte fotball, sier en ærlig Marcus Pedersen til Østlendingen dagen etter at han senket selveste Rosenborg på overtid.
Det var i perioden da skadene plaget han som verst at det sosiale livet utenfor fotballen fristet mer enn å sitte dag ut og dag inn på ergometersykkelen.
– Det var en tøff tid. Å gå skadet så lenge slet på psyken og motivasjonen også, men nå er alt på stell og jeg satser alt på fotballen, forklarer 18-åringen, som opprinnelig er fra Stange.

Tøff periode

I den tøffe perioden la både Vegard Skogheim og Tom Jacobsen sine vinger rundt den svært talentfulle spissen.
– Vi har gått mange runder med Marcus om hva det er å være toppidrettsutøver. Han tok ikke godt nok var på kroppen sin og da får man som fortjent. Men potensial har alltid vært der og er der fortsatt. Han kan nå så langt han bare vil, sier Skogheim til Østlendingen.
– Jeg har forandret livet mitt og det resulterte i scoring i går. Nå skal jeg fortsette i samme bane, lover Marcus Pedersen.
Skadene håper han at han også er ferdig med. For skadelisten er lang: Lysken, kneet og et tåbrudd. I tillegg er en slimpose i foten litt vond ennå.
– Marcus er HamKams Donald Duck. Maks uheldig og har fått alt på verst tenkelige tidspunkt, mener sportssjef Lars Tjærnås.

Ble passet på

I går vill alle ha en bit av 18-åringen.
Før turen kom til lokalpressen hadde han blitt intervjuet av både NRK og TV2. Bak sto Vegar Bjerke og Roman Kienast å fulgte med på hvordan unggutten klarte seg i rampelyset.
– Jeg husker fortsatt ingen ting etter at ballen gikk i nettet onsdag kveld. Det var vanskelig å sove da jeg kom hjem – det var mye følelser, sier han.
Om det blir flere innhopp eller starter i eliteserien er vanskelig å spå. Spillerutvikler Vegard Skogheim mener gutten må matches forsiktig.
– Det er ikke Marcus Pedersen som skal inn å dra lasset i kampen for å overleve i Tippeligaen. Han skal matches fornuftig.

Fortsatt yngst

Helten selv har ett fokus utover i sesongen. Det er å holde seg skadefri.
– Jeg lengter ikke tilbake til ergometersykkelen for å si det sånn.
Til tross for at Pedersen var hele Hamars store helt på onsdag, så var det tilbake til hverdagen på torsdagens trening. Som yngstegutt på laget var han pent nødt til å samle inn baller, kjegler og vester etter treningen.
– Sånn er livet, gliser Marcus Pedersen.

Kommentarer til denne saken