Gå til sidens hovedinnhold

Han har mislyktes i samme situasjon tre år på rad. Det var umulig å ikke tenke på da Tore (26) fikk sjansen igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

For fjerde gang på rad skjøt Tore Leren om seieren på fellesstarten under norgescupåpningen på Geilo. Endelig skulle det lykkes for Tolga-gutten.

For abonnenter

2. plass i 2016, 2. plass i 2017 og 5. plass i 2018.

Tre år på rad hadde Tore Leren skutt om seieren på siste stående skyting på fellesstarten under norgescupåpningen på Geilo.

Betydningen av konkurransene er enorme med tanke på å komme seg ut å få representere Norge internasjonalt, men alle gangene hadde 26-åringen fra Tolga mislyktes i å sette et utropstegn ved sitt eget navn, som det norske skiskytterforbundet ikke kunne se bort fra.

Søndag fikk løperen fra Vingelen IL og Team Mesterbakeren sjansen igjen.

– Ekstremt viktig

– Jeg tenkte på det da jeg sto der på siste stå, hvordan jeg hadde rotet bort sjansen de siste tre årene, sier Leren til Østlendingen.

Han måtte tåle en strafferunde, men det holdt likevel.

Ut på den siste runden skilte det to sekunder mellom de tre beste, men Leren viste seg sterkest og vant med fem sekunders margin til Sindre Fjellheim Jorde fra Asker.

For første gang klarte Leren å gå til topps i et viktig uttaksrenn i november, som gjør det nærmest umulig å komme utenom han til IBU-cupen før jul, spesielt med tanke på at han leverte en solid 4. plass på sprinten dagen i forveien.

– Den var ekstremt viktig om jeg skal komme meg ut av landet her, sier Leren og gliser.

Odelsgutten Tore (26) om livet etter idretten: – Det begynner å komme så mye ulv i Norge så jeg må kanskje tenke annerledes

Mangler tryggheten

Men han er ikke helt fornøyd likevel. Skiformen er upåklagelig og bedre enn den har vært på lenge, men skyteresultatene er ikke helt på det nivået han ønsker.

Fire strafferunder totalt på en fellesstart er ikke godt nok om han skal levere på den internasjonale scene.

– Der holder ikke det her mål i det hele tatt. Skytingen er litt ymse om dagen og jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg kan jo å skyte så det handler bare om å finne den tryggheten, men den er ikke der helt enda. Det kan være litt høye skuldre, mener Leren som innrømmer at mye står på spill under første norgescuprunde, der de som ikke har fått muligheten i første runde i IBU-cupen, nivået under verdenscup, møtes for å bevise at de bør inn på laget allerede neste helg.

– Det blir at vi går og skuler litt på hverandre. Alle vet hva som står på spill. Når det skiller under halvminuttet mellom de ti beste på en sprint viser det hvor tett og jevnt det er. Alle kjemper jo om det samme.

Så gjenstår det å se om helgens prestasjoner er godt nok til å komme seg ut allerede de to neste helgene, når Norges nest beste skiskyttere skal konkurrerer i Ridnaun i Italia og Obertillach i Østerrike.

– Jeg håper å få sjansen og mener jeg har noe der å gjøre. Formen er i alle fall bra og jeg vet jeg har mer å gå på. Det hjelper å holde seg frisk og trene godt, viser det seg, smiler skiskytteren.

Kommentarer til denne saken