Berge om veien videre: – Må slå alle som en

KLEM: Landslagstrener Christian Berge får en klem av datteren etter seieren i håndball-EM over Portugal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

KLEM: Landslagstrener Christian Berge får en klem av datteren etter seieren i håndball-EM over Portugal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Håndballguttas sjef bryr seg ikke om spilleprogrammet i EM. – Alle må slås om vi skal til semifinalen, sier Christian Berge etter rent bord i puljespillet.

DEL

Etter kampen fikk han en god klem av datteren nede ved banen. Første del av jobben er gjort for suksesstreneren.

Norge møter en Island eller Ungarn i den første kampen fredag. Det som er helt klart er at det blir Sverige søndag.

Så tror mange at Danmark halter seg videre og blir Norges motstander tirsdag. Hovedrunden avsluttes helt sikkert mot Slovenia.

– Rekkefølgen er ikke så viktig. Skal vi komme oss til en semifinale, så må de slås alle som en. Det har vi i hvert fall planer om, sier Berge.

Han sier han er imponert over det Island. – Jeg synes islendingene har sett gode ut.

Tirsdag fikk Berge i gang ytterligere to spillere for fullt i angrep. Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød leverte som bare det.

Etter seks mål på sju forsøk før pause, ble Rød benket etter pause. Da kom Harald Reinkind inn.

– Harald har møtt mange av de portugisiske spillerne i Champions League. Han avgjorde bortekampen mot Porto for Kiel, Jeg synes Harald leverte en kjempekamp i dag, sier Berge.

Han sier nå farvel til hjemmebanefordelen i Trondheim. Dersom Danmark ikke kommer til hovedrunden, kan det bli under halvfull hall i Malmö. 70 prosent av billettene der er solgt til dansker.

Artikkeltags