Gå til sidens hovedinnhold

Berge frykter tøff motstand i VM-kvalifiseringen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag får landslagssjef Christian Berge svar på hvem som blir håndballguttas siste hinder på veien mot neste års VM-sluttspill i Danmark og Tyskland.

Trekningen av kampene i den kommende VM-kvalifiseringen gjøres i forbindelse med avslutningen av EM-sluttspillet i Kroatia lørdag.

Norge er seedet i trekningen. Det betyr at Bjarte Myrhol og hans lagkamerater ikke kan trekkes mot Serbia, Slovenia, Makedonia, Island, Tsjekkia, Kroatia og Hviterussland.

De useedede lagene, der Norges motstander skal trekkes fra, er Østerrike, Bosnia, Ungarn, Litauen, Montenegro, Nederland, Portugal, Romania og Russland.

– Det er tøffe motstandere en del av disse, altså. Du har Russland, og så har du Portugal som så vidt ikke kom til EM nå. Videre har du Montenegro som var med i EM, i tillegg til Bosnia og Østerrike. Det er tøffe lag alle disse, sier landslagssjef Berge til NTB.

Uten å være konkret vedgår han samtidig at enkelte lag er svakere enn andre.

– Du har nok kanskje noen ønskemotstandere her også, men det blir uansett vanskelig. En VM-kvalifisering er kun disse to kampene. Du har ikke noe sikkerhetsnett med en mulighet til å hente deg inn igjen senere. Det er rett på. Alt eller ingenting, sier Berge.

VM-kvalifiseringen avgjøres over to kamper i juni. Sammenlagtvinnerne går til sluttspillet i Danmark og Tyskland i januar neste år.

Norge tok sølv i forrige VM etter å ha røket mot Frankrike i finalen.

Kommentarer til denne saken