Gå til sidens hovedinnhold

Berge måtte svare på Mørk-spørsmål

Artikkelen er over 3 år gammel

Landslagssjef Christian Berge tror EM-laget takler støyen etter Nora Mørk-saken. Svaret på det kan komme allerede mot Østerrike i kveld.

Pressesjef Lars Otto Bjørnland startet mediebrifingen tirsdag formiddag med beskjed om at det ikke ville bli svart på spørsmål om Mørk.

Berge måtte likevel bruke fem minutter på saken.

– Jeg tror vi skal håndtere dette bra, men vi får se, sa han og henviste flere ganger til at spørsmål må gå til håndballpresident Kåre Geir Lio.

Det var VG som tirsdag skrev om at stjålne, private bilder av Nora Mørk også hadde blitt spredt blant herrelandslagets spillere.

På spørsmål fra samme avis om laget er upåvirket av det som har kommet ut, svarte Berge følgende:

– Det vet vi ikke ennå. Men gutta har fått klar beskjed om å forberede seg godt, og de har veldig fokus på arbeidsoppgaver.

– Hva har du sagt til gutta dine om saken inn mot forberedelsene inn mot en EM-kamp?

– Jeg har ikke sagt noe spesielt. Vi har prøvd å vri fokus over på det vi er her for: å prestere sammen, sier Berge til VG.

Norge møter Østerrike i den siste gruppespillkampen i kveld.

Les også

100 prosent-Gullerud: – Skal ikke være noe minus å sette inn meg

 

Mandag - da saken var på nippet til å bli offentlig - sendte forbundet stjernespilleren en skriftlig unnskyldning. Der kommer det fram at NHF innrømmer at prosessen kunne vært håndtert "bedre og annerledes"

– Vi har behandlet saken uavhengig av det sportslige som best vi kan og uavhengig av at gutta spiller EM eller ikke, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

Saken kommer til på prege den norske EM-leiren i dagene som kommer.

– De guttene der er gutter som har vært ute en vinterdag før. De kan stå i gode og dårlige dager. Dette er en sak de må håndtere. Slik er det bare i livet noen ganger, sier Lio.

Kommentarer til denne saken