Gå til sidens hovedinnhold

Christian Berge: – Én dag står vi øverst

Artikkelen er over 4 år gammel

Christian Berge henger ikke med hodet etter VM-finaletapet mot Frankrike. Landslagssjefen er sterk i troen på at Norge en dag vil løfte VM-trofeet.

Favoritten Frankrike vant 33–26 i egen storstue, men Norge hang godt med, spesielt i første omgang. Franskmennene ledet kun med ett mål (18–17) til pause. I annen omgang røynet det derimot litt på for Berge og co. 

Til slutt ble det sjumålstap. Landslagssjefen velger nå å se framover.

– Vi får flere sjanser i framtiden, da skal vi ta dem. Toppnivået vårt er der «så det griner etter». Vi burde ha ledet etter 1. omgang, men dessverre begynte vi å gjøre noen tekniske feil i 2. omgang, sier Berge til TV 2.

Stolt

Trønderen er tydelig fornøyd med det laget hans har prestert i verdensmesterskapet. Norgeshåndballherrer sikret sin første medalje noensinne.

– Akkurat nå er jeg vanvittig stolt av spillerne, det sa jeg til dem også. Én gang skal vi stå øverst (på podiet), sier han.

Norge får ros av den franske stjernen Nikola Karabatic.

– Norge spilte veldig bra. Det var en tøff kamp for oss, sier 32-åringen til TV 2.

Mye press

Han er naturlig nok svært glad for VM-suksessen.

– Jeg kan ikke beskrive følelsen, jeg kan fortsatt ikke fatte dette. Jeg er så glad for at vi klarte å vinne. Jeg er stolt av laget og det franske folket. Vi har hatt en vanskelig vei (til gullet). Vi hadde mye press på oss, poengterer Karabatic.

LES OGSÅ: Norge tapte den historiske VM-finalen mot Frankrike

SE VM-FINALEN I BILDER HER!

Send din hilsen til håndballgutta 

Kommentarer til denne saken