Gå til sidens hovedinnhold

Mange streker i regningen

Magnus Gullerud kjemper om spilletid før EM-kvaliken mot Belgia

Artikkelen er over 4 år gammel

Det som har blitt et luksusproblem for Christian Berge, er samtidig en knalltøff konkurransesituasjon for Magnus Gullerud og de andre strekspillerne i Norges EM-kvalfiseringstropp.

Foregående helg storspilte Norge i Gjensidige Cup i Elverum. Christian Berges menn gikk ubeseiret gjennom turneringen, og det UTEN Tyskland-proffene i troppen.

Magnus Gullerud og de andre Bundesliga-spillerne sluttet seg først til landslaget søndag, etter å ha spilt sesongens siste kamp i Tyskland så sent som lørdag.

Men i Gullerud og Joachim Hykkeruds fravær, ble det mye spilletid på Bjarte Myrhol, Petter Øverby og Henrik Jakobsen.

Samtlige gjorde en meget solid figur.

LES OGSÅ: Maktdemonstrasjon av Norge

LES OGSÅ: Berge: - Kommer ikke til å undervurdere Belgia

Øverby blir hjemme

Det var på forhånd klart at Petter Øverby ikke skal være med til EM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Litauen, men forstsatt er det fire meget solide strekspillere i troppen som nå befinner seg i Belgia, og som skal spille kvalik onsdag kveld.

Magnus Gullerud er forberedt på at det kan bety at man må tåle tid på tribunen.

– Det er naturlig å tenke seg at et par mann må stå over hver kamp, og da tipper jeg egentlig at strek er en posisjon som er «utsatt». Men det er ikke noe jeg har fokus på. Jeg må bare prestere på trening, og fortsette å jobbe for å få spilletid, sier Skarnes-gutten til Østlendingen.

Og selv om sesongen har vært lang, med både Bundesliga-spill og et eventyr at et verdensmesterskap med Norge, er Magnus Gullerud klar for å bidra med mer.

Energiboost!

– Det gir en veldig naturlig energiboost å komme inn på landslaget. Vi som kom fra Tyskland snakket faktisk om det på vei til Elverum. Selv om man kan være sliten etter en lang sesong, får man energi av å være med denne gjengen, konstaterer strekspilleren, som også har måttet kjempe med ryggplager i en lang periode.

LES OGSÅ: Kjempet seg tilbake etter mareritt-start i Tyskland

– Det blir nok aldri helt bra, men jeg jobber hardt for å holde ryggen i sjakk med behandlinger og riktig trening. Det har fungert godt, sier Gullerud, som håper han får muligheten til å bidra til at Norges «sølvgutter» kvalifiserer seg til nok et mesterskap.

– Vi vet hva vi er gode for, men samtidig har vi veldig fokus på å ikke undervurdere noen motstander, og på å gi alt i kampene som venter. Det er uansett alltid tøft på dette nivået, konstaterer strekspilleren.

Belgia-Norge spilles kl. 20.30 onsdag kveld.

Kommentarer til denne saken