Gå til sidens hovedinnhold

Norge aner VM-sensasjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Norge ligger under 17–18 mot hjemmefavoritt Frankrike i VM-finalen i håndball etter første omgang. Det norske laget har lagt press på vertsnasjonen i egen stue.

– Norge henger med, dere!, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli da pausesignalet lød.

Kent Robin Tønnesen og keeper Torbjørn Bergerud har vært toneangivende for det norske laget, i en kamp som før kampstart ble beskrevet som David mot Goliat. Frankrike har imidlertid ikke maktet å sette bortelaget skikkelig på plass.

Espen Lie Hansen fikk gleden av å score finalens første mål, men lagene vekslet på ledelsen i innledningen. Så fikk Norge et lite overtak, godt hjulpet av en frisk Kent Robin Tønnesen. I den andre enden av banen vartet burvokter Bergerud opp med flere viktige redninger, blant annet reddet han to straffekast.

Norge ledet både 6-4, 7–5 og 10–8 underveis. En presset fransk trener tok timeout på 9-11, uten at det hjalp nevneverdig. Med rundt ni minutter igjen av omgangen økte Norge til 14–11 ved Eivind Tangen.

Mot slutten av omgangen begynte de norske gutta å bomme, mens franskmennene var mer effektive. Like før pausesignalet gikk vertene opp til 18-17, men det norske laget aner håp om sensasjon før 2. omgang.

Se første omgang i bilder her.

Kommentarer til denne saken