Gå til sidens hovedinnhold

Overbeviste mot Island

Artikkelen er over 4 år gammel

(Norge-Island 36-30) Uten Tyskland-proffene og med veteranen Bjarte Myrhol på benken, ble det likevel en overbevisende seier for Norge over Island i Gjensidige Cup torsdag kveld.

Norge kom godt i gang fra start, og det var et tydelig varsku da Sander Sagosen satte inn kampens første mål. For Norges gullgutt viste at han fortsatt har igjen krutt i skuddarmen etter en lang sesong.

SE BILDESPESIAL FRA KAMPEN NEDERST I SAKEN

21-åringen noterte seg for fem av Norges 19 mål før pause, og i omtrent en halv omgang var han sterkt delaktig i det meste som skjedde både framover og bakover i banen.

Etter hvert våknet flere av Norges målskyttere, og etter rundt et kvarter ledet Norge med så mye som sju mål, etter at Magnus Søndenå fløy inn 14-7.

Det skal også sies at Torbjørn Sittrup Bergerud hadde en meget solid start på kampen. På 12-6, hadde han en redningsprosent på hele 50.

Norge fortsatte å holde Island på armlengdes avstand, men etter rundt 20 spilte minutter, begynte den islandske keeperen å plukke flere baller, samtidig som noen unødvendige tekniske feil for Norges del, sørget for at gjestene kunne begynne å korte ned på avstanden.

I denne perioden måtte også Bergerud se redningsprosenten falle betraktelig, men han tok seg opp igjen på tampen av omgangen.

De første 30 minuttene reddet han ni av 24 skudd.

Like før kampuret signaliserte for pause, var faktisk gjestene likevel så nær som tre mål bak på stillingen 18-15.

Gøran Sørheim sørget for å pynte litt på resultatet, og lagene gikk i garderoben på 19-15.

Etter pause gjorde Christian Berge noen bytter, det mest merkbare at Sander Sagosen og Eivind Tangen satt på benken fra start, mens Espen Lie Hansen og Magnus Abelvik Rød kom innpå.

Det gjorde ikke de helt store utslagene, og Norge holdt seg stort sett tre til fire mål foran.

Like før det var spilt 10 minutter fikk også påtroppende Elverum-spiller Kevin Gulliksen sin debut for Norges A-landslag.

Det skal sies at spillet ikke fløt like godt som det gjorde de første 20 minuttene av kampen, men det gjorde det heller ikke for islendingene, og dermed kunne Berges menn stort sett vake fire mål foran gjestene fra Sagaøya.

Artig også for Elverum-publikummet at hele tre av de svarte og hvites nåværende eller framtidige spillere fikk spille et snaut kvarter sammen mot slutten av matchen.

I det samme tidsrommet rykket også Norge ifra nok en gang, og til slutt endte det hele 36-30 til Christian Berges menn over Island.

Petter Øverby avsluttet omgangen med stil, og endte til slutt med fire scoringer på seks forsøk. André Lindboe satte inn ett mål, mens det ikke ble noen scoringer for Gulliksen i hans debut.

Alt-i-alt en rimelig overbevisende start av Norge, som mangler alle sine Tyskland-proffer - og som heller ikke benyttet seg av en spillersom Bjarte Myrhol i den første kampen i turneringen.

NB! I den andre kampen som ble spilt tidligere torsdag kveld, vant Josef Pujols Sverige over Polen 33-27. Pujol noterte seg for to mål.

Bildeserie

Norge-Island i bilder

 

Kommentarer til denne saken