Og med forbehold om at formalitetene går i orden, har Elverum Håndball dermed sikret seg den viktige erstatteren etter Leonel Ojala.

Petter Øverby har lagt bak seg en meget god uke. Onsdag fikk han spille store deler av kampen da Norge sikret seg en overbevisende seier mot Kroatia i EM-kvalifiseringen.

- Det var en uvant setting for meg å spille foran 5.000 tilskuere mot et av verdens beste håndball-lag. Det topper alt jeg har opplevd i håndballsammenheng, sier Grue-gutten til Østlendingen.

Nå gleder han seg stort til returoppgjøret i Kroatia kommende søndag.

- Det kommer sikkert til å bli et helvete fra tribunene med piping og roping, men det gjelder å holde hodet kaldt, og forsøke å prestere som vi gjorde i den første kampen, sier Øverby, som lovpriser samarbeidet med sin med-Hedmarking på streken, Magnus Gullerud.

- Det har fungert fra første stund. Vi har spilt sammen tidligere også, og selv om det er noen år siden nå, jobber vi godt sammen.  Jeg har jo fått sjansen som en konsekvens av at Bjarte Myrhol er skadet, og da gjelder det bare å gripe muligheten. Jeg ser på det som et stort kompliment fra Christian Berge at han stoler på meg i forsvar, sier Øverby, som drømmer om en plass i den endelige EM-troppen.

- Det hadde vært helt ellevilt. Det er jo målet, men da må man bevise at man er god nok, og så langt er jeg fornøyd med det jeg har fått vist, sier Grue-gutten, som er på vei tilbake til Elverum etter fire sesonger i Nøtterøy.

- Jeg er enig med klubben, og nå mangler bare signaturen. Det regner jeg med at kommer til å skje veldig snart, sier Øverby, som kommer til å sette navntrekket sitt på en kontrakt for to år (1+1).

- Det ligger en klausul der som sier at han kan gå etter ett år ved et eventuelt proff-tilbud, sier Bjørnar Myhren i sportslig utvalg i EHH, og legger til:

- Øverby er en spiller vi har ønsket oss, og vi er veldig glade for at han nå bekrefter enighet. Han er en lokal gutt i riktig alder som kommer til å bli en viktig spiller for oss nå som Leonel Ojala gir seg.