Lindboe herjet for ØIF Arendal

André Lindboe herjet for ØIF Arendal søndag.

André Lindboe herjet for ØIF Arendal søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

ØIF Arendal og André Lindboe kom tidlig bakpå, men snudde til 27-21-seier mot russiske Dinamo Viktor i den første av to åttedelsfinaler i Challenge Cup søndag.

DEL

Dermed har sørlandsklubben et godkjent utgangspunkt før returoppgjøret i Russland lørdag 16. februar. Seks mål er derimot ingen garanti for avansement, og det ventes en tøff bortekamp i Stavropol.

– Dette var deilig. Vi trengte dette. Seks plussmål er et bra utgangspunkt. Dette smakte veldig godt, sa keeper Kristijan Jurisic til Agderposten etter kampen.

ØIF Arendal ledet først 3-0, men fikk det deretter tungt og ble liggende under i en lengre periode. Etter en god opphenting anført av en rå André Lindboe, gikk det norske laget til pause med 13-10-ledelse.

Lindboe scoret på fem av seks forsøk før pause, og han hadde ingen planer om å gi seg med det. I annen omgang bidro han med ytterligere sju mål da ØIF holdt avstand hele veien. Seieren ble til slutt sikret med 27-21.

– Kristijan startet strålende og var glimrende i 2. omgang. Forsvaret var enormt bra. Framover har vi litt å gå på, så jeg tror vi kan lage en like bra kamp der nede, sa ØIF-trener Marinko Kurtovic.

Lindboe var kampens gigant med tolv mål. Eirik Pedersen ble Arendals nest mestscorende spiller med fem mål. Det var ett mål mindre enn russernes toppscorer Ivan Nekrasov.

Artikkeltags