100 prosent-Gullerud: – Skal ikke være noe minus å sette inn meg

MERITTERT MAKKER: Én av Magnus Gulleruds makkere og konkurrenter på streken, er veteranen Bjarte Myrhol. De to har spilt en viktig rolle for Norge så langt i EM. Foto: NTB Scanpix

MERITTERT MAKKER: Én av Magnus Gulleruds makkere og konkurrenter på streken, er veteranen Bjarte Myrhol. De to har spilt en viktig rolle for Norge så langt i EM. Foto: NTB Scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

Magnus Gullerud er den eneste norske spilleren som står med 100 prosent uttelling etter to EM-kamper. Og sjøl er Skarnes-gutten svært bevisst å bruke sjansene han får på best mulig måte.

DEL

– Det skal ikke være noe minus å sette inn meg. Jeg føler at jeg har fått bevist at Berge ikke trenger å være redd for å bytte ut Bjarte (Myrhol, journ. anm.) om behovet oppstår, konstaterer Gullerud overfor Østlendingen bare timer før Norge skal ut i sin tredje EM-kamp.

For to dager siden var han én av Norges aller beste i femmålsseieren over Hviterussland. Ikke bare satte han inn seks mål på sine seks sjanser, han rundet også 100 scoringer med flagget på brystet.

– Det er jo en liten milepæl, men jeg fikk ikke vite om det før etterpå, så det var ikke noe jeg tenkte på underveis i kampen, sier Gullerud, som er én av bare to spillere i EM som står med 100 prosent uttelling etter to matcher.

Ifølge Dagbladet, er svenske Albin Lagergren den eneste med nøyaktig samme uttelling som skarnesingen.

- For meg betyr det en del selvtillitsmessig. Spesielt etter den Golden League-kampen mot Frankrike i forkant av mesterskapet, der jeg bommet på alt - er det godt å gi svar på tiltale, sette sjansene og vise at jeg fortjener denne plassen, sier Gullerud.

Han er i en alder av 26 år én av veteranene i Berges "Nye Norge", og han har vært med på hele reisen fra skyggenes dal til VM-finalen i Frankrike for ett år siden.

Nå kjemper Berges menn en tøff kamp for å ta seg til finalespillet, og etter åpningstapet mot nettopp VM-finalisten fra i fjor, Frankrike, MÅ Norge vinne sin match mot Østerrike i kveld.

– Jeg håper at vi skal komme litt opp i nivå i alle spillets faser, og at det ikke blir så "hakkete" som mot Hviterussland. I den kampen synes jeg det svingte for mye, og det ble litt rotete. I tillegg bommer vi på for mange sjanser - og det var faktisk ikke før mot slutten vi klarte å få den luken vi trengte for å riste dem av oss. Det var en skikkelig sliteseier, fastslår Gullerud, som maner til fullt fokus også mot Østerrike.

– De har også alt å spille for, og vi har sett av de andre resultatene i mesterskapet at alle kan slå alle. I de jevne kampene skjer det mye på slutten, og da er det bedre å spille seg selv i en situasjon der man slipper å ha noe med de marginene å gjøre. Vi må bare gå ut og gi alt vi har, ha tro på oss sjøl og bruke den selvtilliten vi har i laget, avslutter "100 prosent-Gullerud".

Artikkeltags